Почетна Актуелно ДВЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ У МАНЧЕСТЕРУ: Има мртвих!

ДВЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ У МАНЧЕСТЕРУ: Има мртвих!

by pera

МАНЧЕСТЕР – Полиција саопштила да има више мртвих и повређених у Манчестеру, након што су две детонације одјекнуле на концерту Аријане Гранде. Хитне службе и полиција на месту догађаја. Хеликоптер надлеће над тим делом Манчестера.

Посетиоци концерта су у паници напустили Арену у Манчестеру, иако још нема поузданих инфомација о пореклу две детонације, које су се чуле из те хале, јављају британски медији.

Хитне медицинске службе и полиција су на лицу места, као и хеликоптер који надлеће над ареном. На Твитер налогу полиције објављено је саопштење у којем се наводи да има више мртвих и повређених.

Испред арене су стигле и посебне јединице за демонтирање бомби, као и пси трагачи.

Полиција је становнике Манчестера упозорила да се не приближавају Арени.

Џејд Бејнс (18) која је присуствовала концерту, рекла је да су јој полицајци рекли да побегне из области око арене. Репортеру Гардијана је рекла да су се чуле снажне детонације и нешто налик на пуцње, непосредно након завршетка концерта.

Роберт Темпкин (22) је за Би-Би-Си рекао да су сви вриштали и бежали, остављајући јакне и мобилне телефоне на земљи. „Неки су узвикивали да виде крв, али су други тврдили да су то пробушени налони… Било је много возила хитне помоћи“, навео је Роберт.

Бармен из оближњег клуба је рекао да су људи лежали на поду у крви. „Дошло је неколико људи у паници. Један господин је био на поду са крвавом ногом, као и жена којој је крв цурила низ лице“, рекао је бармен истакавши да је једна жена испред клуба доживела инфаркт.

Портпарол певачице је потврдио да је она добро, јавља Скај њуз.

Извор: Комерсант.рс / РТС / Танјуг