Почетна Актуелно ВУЧИЋ ИЗАБРАО – Србија добила ГЕЈ премијерку!

ВУЧИЋ ИЗАБРАО – Србија добила ГЕЈ премијерку!

by pera

Вучић је рекао да није било лако донети ту одлуку, те да то није пораз за СНС, нити за било кога другог, већ идеја да се пронађе најбоље решење, а да ће СПС, иако је СНС доминантнија на основу повререња грађана на изборима, имати значајнију углогу у влади.

Будући премијер мора обезбедити даље јачање угледа земље и даље реформе, рекао је председник Србије на прес конференцији.

Како је рекао, Брнабић га је обавестила да може да обезбеди већину посланика у парламенту за избор владе коју предлаже.

Вучић је истакао да је Брнабић вредна, да поседује стручне и личне квалитете, да је уверен да ће показати поштовање према партијама од којих очекује подршку и да ће радити на бољитку за нашу Србију.

Председник је објаснио да је одлуку о предлогу кандидата за састављање нове владе донео на основу Члана 112, став 1, тачка 127, став 1 Устава Републике Србије, после саслушаног мишљења представника изабраних листа.

– Није било лако донети одлуку и донео сам је у складу са интересима Републике Србије, циљевима прокламованим, са идејом да радом и енергијом наставимо да доносимо добре резултате, како за нашу земљу тако и грађане, рекао је он.

Ана Брнабић је прва жена, али и први јавно прокламовани припадник тзв. “ЛГБТ” популације на месту председника српске Владе.

Извор: Танјуг