Почетна КУЛТУРНА ПОЛИТИКА Poznati fudbaler Miloš Krasić, obradovao najmlađe mitrovičke fudbalere

Poznati fudbaler Miloš Krasić, obradovao najmlađe mitrovičke fudbalere

by pera

Svetski poznati fudbaler i Mitrovčanin Miloš Krasić ogrejao je sportska srca najmlađih iz svog grada. Osamdeset mališana iz Omladinskog fudbalskog kluba “Dif” iz Kosovske Mitrovice dobilo je novu opremu zahvaljujući ovom fudbaleru Lehija.

Šorceve, dresove i štucne sa svim obeležjima od najkvalitetnijeg materijala dobile se četiri generacije Dif-ovaca. Dizajn opreme birali su sami mališani, a uskoro sledi i, kako su najavili iz ovog kluba, pormocija novih dresova.

OFK Dif osnovan je marta 2017. godine i broji preko stotinu članova. Vode ga braća i nekadašnji fudbaleri Nemanja i Njegoš Bulatović.

“U ime dečaka, roditelja i mnogih sportskih radnika, srdačno se zahvaljujemo. Jedan je Miloš Krasić,” poručuju takođe iz ovog kluba.

Miloš Krasić je i ranije pomagao klubovima iz njegovog rodnog grada, kao i samom gradu, pa je tako 2012. godine obezbedio finansijska sredstva potrebna za trodnevno učešće tridesetak dečaka iz škole fudbala “Trepča” na Prvom međunarodnog fudbalskom festivalu “Vojvodina – Joma kup 2012” u Novom Sadu, a godinu dana kasnije donirao je sanitetsko vozilo mitrovičkom zdravstvenom centru. Mediji su, međutim, preneli i da je tokom 2012. i 2013. novčano pomogao devetogodišnjoj devojčici koja je čekala na lečenje u Istanbulu nakon operacije tumora na mozgu.

Izvor: Kossev