Почетна КУЛТУРНА ПОЛИТИКА Sergej Lavrov zna napamet rezolucije SB UN

Sergej Lavrov zna napamet rezolucije SB UN

by pera

Šef nemačke diplomatije Zigmar Gabrijel, na forumu koji je organizovao list „Handelsblat”, priznao je da se nekad oseća nesigurno pored ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova koji napamet zna rezolucije SB UN.

“Lavrov je veoma interesantna figura. Ako ga sretnete u četiri sata ujutru ili ga probudite, ili i jedno i drugo, i iz bilo kog razloga zatražite da izdeklamuje rezoluciju 2312 od neke godine, stranicu 64, levi stubac, drugi pasus… On ga zna napamet”, rekao je Gabrijel.

“Prvo, nemam želju to da iščitavam. Drugo, nisam siguran da li on govori istinu ili je sve to samo izmislio. Treće, on je suviše tvrd orah”, priznao je nemački ministar.

“Zato mi je lakše sa Putinom, on ne zna rezolucije”, rekao je Gabrijel, dodavši da je ova pretpostavka – šala. “Obojicu veoma poštujem”.

Lavrov je na poziciji šefa ruske diplomatije od 2004. godine, a pre toga bio je ambasador Rusije u UN čitavu deceniju.

Važi za veoma obrazovanog političara bez dlake na jeziku. Uz Putina je najcitiraniji ruski zvaničnik, a njegovi oštri stavovi prema Vašingtonu nadaleko su poznati. Kondoliza Rajs je u više navrata isticala da joj je Lavrov “zadavao glavobolje”, a sličnu opasku mogli ste da čujete i od Hilari Klinton.

Izvor : Nedeljnik