Почетна КУЛТУРНА ПОЛИТИКА Шта се десило са Хилари Клинтон?

Шта се десило са Хилари Клинтон?

by pera

Нова књига Хилари Клинтон отклања све сумње – још увијек не зна зашто је изгубила изборе, овако је РТ (Russia Today) оценила нову књигу бивше америчке секретарке Хилари Клинтон, која се зове „Шта се десило“. Клинтон у свом преслишавању о предизборној кампањи за председника, успева да окриви све осим себе.

„Судећи по њеној књизи, не постоји велики аутобус у који би стали сви они људи које Клонтон жели да баци под њега,“ наглашава новинарка Данијел Рајан и истиче: „Наслов њене књиге говори да ни годину дана касније, Клинтон изгледа још увијек не схвата шта се десило на изборима 2016. године“.

У књизи она изнова криви Русију и њеног предсједника Владимира Путина за свој епски пораз и шокантну побједу Доналда Трампа, али се сада појављују и нови кривци.

Њен бес сада је усмерен и на Бернија Сандерса, који јој је био главни конкурент међу демократама. Она га оптужује да је довео у питање њен карактер који је према њеном мишљењу изузетно богат. Клинтон за свој пораз криви и медије јер су, како наводи у књизи, дали превише бесплатног простора Трампу а уједно се превише посветили њеном скандалу са имејловима.

Крива је и глумица Сузан Сарадон јер је није подржала (подржала је Сандерса), а није прескочила ни да окриви ни, како је навела „омраженог“ Џулијана Асанжа који је објавио њене мејлове преко Викилиса. Она га је назвала лицемером који се прави да је шампион транспарентности али се тешко може рачунати као такав када је „помагао Русији и Путину тако што је објавио информације које су нашкодиле њеној кампањи“.

Крив је и Обама.

Највише изненађује, наводи РТ што је на новом списку криваца завршио и Барак Обама.

„Да је он одржао говор у којем би упозорио Америку да је под нападом Русије, можда би више људи пришло мојој кампањи. Све би било другачије,“ пише Клинтон.

Рајан оцењује да њена књига говори о томе да Клинтон више није у стању да спозна стварност.

„Клинтон зна да је Трамп упадао из скандала у скандал, из лажи у лаж и да је био готово немогуће изгубити од таквог противника – зато и не престаје да рационализује свој пораз окривљујући за њега све осим себе,“ наглашава Рајан.

Извор: Искра