Почетна КУЛТУРНА ПОЛИТИКА „Ноћни вукови“ кренули за Хиландар

„Ноћни вукови“ кренули за Хиландар

by pera

Око 50 мотоциклиста чланова Мото-клуба „Ноћни вукови“ из Србије, Црне Горе и Републике Српске кренуло је  из Ниша за Манастир Хиландар у Грчкој.

Предједник „Ноћних вукова“ из Црне Горе Вукоман Булатовић је рекао да се треће годину организује одлазак на Хиландар.

Пре три године је на Хиландар путовало десетак мотоциклиста, а данас је с платоа испред Храма Светог цара Константина и царице Јелене у Нишу кренуло скоро 60.

„Мотиви за полазак на Хиландар су различити: неко креће из верских побуда, неко због дружења, али се отуда сви враћају другачији. Сигурно, духовно богатији“, рекао је Булатовић.

Председник „Ноћних вукова“ Србије и „старешина“ „Ноћних вукова“ из Црне Горе и Републике Српске Саша Савић је рекао да је главни мотив за путовање на Хиландар „очување вјере, традиције и обичаја“.

„Оваквим вожњама желимо да разбијемо предрасуде и покажемо да несмо ‘ружни, прљави и зли’ мотоциклисти. Ми смо породични људи и децу одгајамо у духу наше српске традиције и обичаја“, рекао је Савић.

Међу мотоциклистима који су кренули пут Хиландара је и Њемац Франц Крузер који је први пут у Србији.

Тај власник фабрике сатова, рекао је  да се придужио „Ноћним вуковима“ на путовању до Свете горе јер га интересује српска и црногорска историја.

„Ноћни вукови“ стићи ће вечерас у Уранополис, у подножју Свете Горе, одакле ће ујутро за Хиландар гдје ће остати два дана.

Мотоциклисти су у Храму Светог цара Констатина присуствали јутарњој служби и молебану за њихово путовање.

Извор : ИН4С