Почетна КУЛТУРНА ПОЛИТИКА Anđelina Džoli špijunirala za Hag

Anđelina Džoli špijunirala za Hag

by pera

HOLIVUDSKA zvezda Anđelina Džoli blisko je sarađivala sa Haškim tribunalom i bivšim glavnim tužiocem Međunarodnog suda za ratne zločine Luisom Morenom Okampom, svedoče tajni dokumenti koji su dospeli u javnost.

– U Los Anđelesu sam i gledam tvoj film (četvrti put). Ti si genijalka! Postigla si upravo ono što si htela, to je ljubavna priča koja prikazuje užas rata – pisao je Okampo glumici, čiji je film “U zemlji krvi i meda”, uperen protiv srpskog naroda.

– Luis, volela bih da vidiš osmeh na mom licu. Tvoj rad predstavlja sve što najviše cenim. Tako sam srećna što te priča dotakla – uzvratila je Anđa argentinskom sudiji koji je nameravao da mu ona posluži i kao mamac za hapšenje gospodara rata u Ugandi Džozefa Konija.

– Džoli ima plan, pozvati Konija na večeru a zatim ga uhapsiti. Možda u sve uključimo i Breda – pisao je Okampo svom saradniku.

Anđa i njen bivši muž nisu jedine holivudske zvezde koje je Okampo želeo da vrbuje kako bi uhapsio neke svetske lidere. Sa Džordžom Klunijem razgovarao je o praćenju libijskog vođe Moamera el Gadafija, a Šona Pena nameravao je da angažuje za akciju u Južnom Sudanu.

Za Džolijevu se spekulisalo da radi za Pentagon i CIA sa zadatkom da se sastaje sa neprijateljima Amerike, izvlači informacije i pomogne da se uhapse.

IZVOR:VEČERNJE NOVOSTI