Почетна КУЛТУРНА ПОЛИТИКА “Dobro veče”, da se ne zaboravi, Milka Canić

“Dobro veče”, da se ne zaboravi, Milka Canić

by pera

Pravilan način izražavanja, srpski jezik i lekturu držala je u malom prstu i u srcu. Sa tim je živela, od toga živela i tome posvetila više od 50 godina.

Milka se udala veoma mlada, sa 19 godina. Svom suprugu je rodila dvoje dece. Ćerku Katarinu i sina Tomislava. Uspeli su da ih izvedu na pravi put, ali je njen suprug umro pre 20 godina. Od tada je Milka ostala sama. Nije htela da traži novog partnera jer je prema svome gajila veliku ljubav.

-Jesam sama. Teško je. Samoća nije dobra ni za koga, ali ja sada ne mogu po cenu života tražiti sebi društvo, sagovornika itd. Ako bi se nešto desilo, to je drugo pitanje, ali ovako kada mi neko kaže „Pa, što ne nađeš nekog?“… Pa, to nije tako lako, naći sad nekog. Treba da izađem, pa da tražim momka- rekla je jednom prilikom lektorka koja nije skrivala veliku tugu koju je trpela zbog samoće.

Kao mala želela je da postane i pevačica i slikarka i astronaut, ali ju je život odveo na drugu stranu. Iako je važila za smirenu osobu, sama je priznala da u detinjstvu nije bila takva. Jednom prilikom je izazvala manji skandal zbog kojeg se pola grada diglo na noge. Šta je zapravo Milka tom prilikom uradila, saznajte OVDE.

Preminula je 19. oktobra 2016. u 72. godini nakon duge i teške bolesti.

 

Izvor: BLIC