Почетна КУЛТУРНА ПОЛИТИКА EKIPA KULTNE ”AUDICIJE”: Toliko smo stari da smo postali smešni

EKIPA KULTNE ”AUDICIJE”: Toliko smo stari da smo postali smešni

by pera

KULTNA predstava “Audicija”, koja je osamdesetih godina prošlog veka zasmejavala publiku širom Jugoslavije, ponovo je na sceni, a posle premijernog izvođenja u Sarajevu, gde je u decembru 1984. i nastala, biće izvedena u beogradskom Sava centru 9. novembra. Nekada studenti glume, danas internacionalni umetnici, predvođeni organizatorom Rakom Marićem iz “Mjuzik stara”, u četvrtak su u našem najvećem kongresnom, kulturnom i poslovnom centru najavili šta očekuje publiku.

Posle 33 godine opet se igra predstava “Audicija”, koju je samo u Beogradu videlo 120.000 ljudi, a ovoga puta očekujemo dva, tri izvođenja – rekao je Marić, pa je reč prepustio Jasminu Gelji.

Izrazivši zadovoljstvo što su ponovo u Beogradu, Geljo, koji tumači Mimu Šiš u predstavi je rekao:

– Nadam se da će naš dolazak da razveseli publiku u njihovim svakodnevnim problemima i da ćemo im za tih sat i po vremena vratiti osmeh na lice.

Proslavljen kao Majko Kjajević, glumac Senad Bašić nasmejao je novinare konstatacijom da su u zrelim godinama ponovo u studentskim ulogama.

– Ovako matori da igramo ponovo – rekao je Bašić. – Toliko smo stari da smo zaista postali smešni. Nemamo druge ambicije, osim da vas zabavimo.

Za Željka Ničića, koji je poput njegovog lika iz “Audicije” Marinka Ćutuka “četiri ćasa čamio čekajući” da se ponovo sretne sa “klasićima”, upravo je to najznačajnije – što su pred publikom u originalnoj postavi. Razlog za ponovno okupljanje dodatno je pojasnio Admir Glamočak, koji nas je pre tri decenije do suza zasmejavao tumačeći Simonidu Puhalo.

– Okupljanje nema drugi razlog osim da se zajedno zabavimo, i mi na sceni, i publika u sali – poručio je Glamočak. – Radujem se novim susretima u Beogradu, gde smo najviše predstava odigrali i nadam se da nastavljamo tamo gde smo stali.

Uz ovu četvorku, u “Audiciji” igraju i Saša Petrović i Emir Hadžihafizbegović, a u ulozi profesora Bore Stjepanovića biće glumac Mladen Nelević, koji je u originalnoj predstavi igrao Srboljuba Šaulića.

Izvor: Večernje novosti