Почетна Друштво Vujošević: Proteran sam iz sporta u Srbiji

Vujošević: Proteran sam iz sporta u Srbiji

by pera

Komentarišući nedavnu izjavu Bakira Izetbegovića vezanu za priznanje Kosova od strane BiH, Vujošević je rekao da ona nije bila mudra jer se nepotrebno otvaraju nove replike, i da je žalosno što se obnavlja i neguje mržnja.

– Odlaskom u BiH nastavio sam svoj posao, i drago mi je da su me pozvali, jer to znači da se nisam ogrešio tokom građanskog rata.

Predimenzionirana je moja izjava iz intervjua “Nedeljniku“ o ulogama u građanskom ratu, jer nešto veću odgovornost ima Srbija zato što je bila najmnogoljudnija i zato što je kontrolisala JNA.

Nisu Hrvati ništa manje odgovorni, ali su se zato u tabloidima pojavili naslovi “Đubre od čoveka“, ili “Srbijakriva za rat“. U tom ratu nije bilo fer-pleja, ali nažalost još uvek je taj nacionalizam prisutan i u Srbiji, i u Hrvatskoj i u BiH. Kod izbora tima za mene nema nacionalnog ključa, nego kakav je ko košarkaš – kazao je Vujošević.

On je podsetio da je proteran iz sporta u Srbiji, dodavši da se Aleksandar Vučić mnogo umešao u sport i rezultate, počev od nekih ranijih veza sa navijačima. Vujošević tvrdi da je Vučić još kao PPV isticao je da će svim snagama pomoći Crvenoj zvezdi, a trebalo je da podjednak tretman ima i Partizan jer je bio prvak države. Međutim, podseća Vujošević, desilo se to da je Partizanu uzet stadion, dok su u košarkaški klub Crvena zvezda došle velike pare, iako je igrala Evrokup a Partizan Evroligu.

– Partizan nema svoju salu, dok ih Zvezda ima i to nekoliko. Na kraju, na Skupštini Partizana, postavljen je ultimatum da ja odem, jer bi tako “klub preživeo“. Punu istinu još nisam ispričao, jer su činjenice mnogo pogubnije. Borio sam se za sport, jer je to institucija koja je potrebna društvu. Ovde Vučić određuje i ko će biti predsednik kućnog saveta. Vlast je osvetoljubiva, kao kod Kiša i „Grobnici za Borisa Davidoviča“ – istakao je Vujošević.

Na pitanje voditelja emisije da li je bio gost na petogodišnjici SNS, Vujošević je pojasnio da ga je Vučić posetio u bolnici kada je imao prvi put problema sa bubrezima i da ga je kasnije pozvao na godišnjicu SNS, gde je prisustvovao kao gost. Nakon zviždanja navijača Vučić ga je zvao i rekao da to nije zaslužio, i time je stavljena tačka njihova komunikacija završena.

Voditelji emisije „Dobar , loš, zao“ Nenad Kulačin i Marko Vidojković u redovnim rubrikama kao što je „Magareći kutak“ podsetili su na izjave Gorana Vesića o kaldrmisanju Skadarlije, ali i na Sarapin doprinos Pinku. Takođe su obelodanili da je dato 350 miliona dinara lokalnim samoupravama, i to mahom za predstojeće izbore.

 

 

Izvor: DANAS