Почетна Политика Ал’ говори “мали” Дачић, “великом” Пацолију…

Ал’ говори “мали” Дачић, “великом” Пацолију…

by pera

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је да је косовски министар спољних послова Беџет Пацоли мало нервозан, јер им не иде како су им обећали и како су платили.

“Разумем га, не иде им нешто како су планирали, како су им обећали и како су платили. Зато и изричу глупости и лажи да сам ја рекао да ћу уништити признање Косова, да је цео свет против Србије и да смо ми деструктивни”, рекао је ДачићТанјугу, реагујући на Пацолијеве ставове на Фејсбуку.

“Мали сам ја да уништим признање Косова, али сам довољно велики да не можете да ме уплашите. Наставићу да радим за своју земљу и свој народ, а не против вас”, каже шеф српске дипломатије.

“Кад сам толико мали, ти велики Пацоли, па што не постадосте чланови Унеска или Интерпола, што поништише признање Суринам и Гвинеја Бисао? Што си ти више љут, велики Пацоли, ја сам све задовољнији”, закључио је Дачић.

Пацоли је раније написао на Фејсбуку да су најаве Дачића о повлачењу признања Косова “донкихотовски напори”, да је “цео свет против Дачића и Србије” и навео: “Тако си мали, Ивице Дачићу.”

Извор: РТС