Почетна Актуелно „Гогол бордело“ у Београду!

„Гогол бордело“ у Београду!

by pera

„Лавина гнева претвореног у радост иде ка вама… Психичка тортура претворена у телепатску љубав, такође! Видимо се на путу, рођаци!“, поручује група „Гогол бордело“.

новог албума “Seeeker And Finders”.

„Лавина гнева претвореног у радост иде ка вама… Психичка тортура претворена у телепатску љубав, такође! Видимо се на путу, рођаци!“, поручује група „Гогол бордело“.

Улазница у претпродаји кошта 2.000 динара преко мреже „Евентим“.

Предвођен харизматичним музичарем Јуџин Хац, пореклом из Украјине, мултиетнички „Гогол бордело“ је за скоро две деценије постојања захваљујући енергичним живим наступима стекао завидну репутацију, као „глобално најузбудљивија концертна атракција која је дошла из Њујорка (Билборд)“ и „светски најбунтовничкији бенд уживо (Ролинг стоун)“.

 

Кренувши из Њујорка 1999. године, својим енергични наступима „Гогол бордело“ је опчинио публику највећих светских фестивала какви су „Коачела“, „Лолапалуза“, „Бонару“, „Роскилде“… а састав је свој статус учврстио низом одлично прихваћених албума.

Тако је “Super Taranta!” (2007) угледни амерички критичар Роберт Кристгaу оценио као „најбољи албум деценије. Тачка.“, док је за Seeeker And Finders(2017) утицајни рецензентски порталОлмјузик (All Music) рекао да је „бунтован, дирљив и забаван, као и било шта друго што је до сада снимио ‘Гогол бордело’“.

„За мене је музика начин да истражим људске могућности. То је моја главна занимација у животу – људске могућности. Сви знамо да има негде у нама нешто што не користимо. Како до тога? Како то досегнути? Па сам једног дана само себи рекао: ‘Идем да то пронађем’“, каже Хац.

Извор: РТС