Почетна Друштво Жртва полицијске мафије: Годишњица убиства Саше Пејановића (ВИДЕО)

Жртва полицијске мафије: Годишњица убиства Саше Пејановића (ВИДЕО)

by pera

На данашњи дан, прије седам година мучки је убијен Александар Саша Пејановић, Србин из Црне Горе, који је страдао од стране режима само зато што се борио за правду, слободу и очување српства у Црној Гори.

На Пејановића је 30. маја 2011. године, на Булевару Саве Ковачевића у Подгорици, пуцао припадник Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) и његов комшија Зоран Булатовић (41), који је потом ухапшен.

Пејановић је широј јавности постао познат када је ухапшен након демонстрација против одлуке Владе Црне Горе да призна независност Косова у октобру 2008. године у Подгорици. Након што се сам предао полицији, Пејановић је брутално претучен у подгоричкој бетоњерци, а особе које су учествовале у његовом пребијању ни дан данас нијесу откривене, иако је он тада тврдио да су били маскирани и обучени као припадници специјалне или посебне јединице МУП-а Црне Горе.

„Ми знамо ко је повукао обарач, али не знамо зашто и по чијем наређењу. Нејасно је зашто је Булатовић одмах након убиства мог брата прво позвао тадашњег директора полиције Веселина Вељовића. Ако га је приватно звао, то значи да су он и Вељовић имали неки договор, а ако је, пак, у питању био службени позив, значи да је он поступао по наређењу службе. У сваком случају, неко се добро побринуо да се афера „Бетоњерка” заташка“, казала је прије четири године сестра убијеног Саше, Тања Пејановић.

„Очигледно је да некоме није било у интересу да се сазна ко је наложио пребијање и шта се све тамо дешавало. Да је случај пребијања мог брата у бетоњерци ријешен на вријеме, а виновници тог злодјела адекватно кажњени, Саша би данас био жив. Очигледно је да су неки „моћници” покушали да нарученим убиством заташакају сву причу око пребијања, јер су знали да се Саша неће никад повући“, додала је Пејановићева.

Александар Пејановић је више пута тврдио да му је у Црној Гори угрожена безбједност. Саша са сестром Тањом је једно вријеме је живио у Србији. Након што је одлучио да се врати из Београда тражио је од црногорске полиције да му гарантује безбједност, што је и учињено, али је, нажалост, припадник САЈ-а Зоран Булатовић недуго затим у њега испалио смртоносне хице.

Тања истиче да је њен брат био надасве храбра и јака личност, велики вјерник и борац за правду, што га је очигледно и коштало живота.

„Он је био нека врста савременог витеза, достојанствен и доследан у својим ставовима и опредјељењима без обзира на тешку ситуацију. Вјеровао је у истину и да ако се он сам не бори за њу не може да функционише, што га је коштало живота. „Полицијска мафија” је то знала и зато су очајнички тражили особу која ће га уклонити и која ће преузети на себе сву одговорност како би они остали чисти“, рекла је Тања.

Она је навела да је Саша био свјестан да је стално под надзором и да му прислушкују телефон. Такође је избјегавао конфликте, јер је био свјестан своје ситуације и чињенице да би и најмања грешка могла скупо да га кошта.

Подсјетимо се како је говорио Саша:

 

in4s