Почетна Политика Svi Srbi su kriminalci, samo su pošteni Vučić i njegov brat

Svi Srbi su kriminalci, samo su pošteni Vučić i njegov brat

by pera

Ko je Aleksandru Vučić podario ulogu vrhovnog sudije, nikome nije jasno.

Ne postoji osoba na političkoj sceni koju Vučić nije optužio za kriminal ili lopovluk bez ikakvih dokaza. Čak je i Teleprompter na Pinku jednom nazvao “reketaško-banditskom organizacijom”.

Međutim, kada neko njega i njegovog brata s razlogom optuži za kriminal, taj se automatski nađe na Vučićevoj listi za odstrel.

Uzmimo za primer nedavno pisanje lista Danas o Vučićevom bratu u okviru teksta “Čim se bavi Andrej Vučić”.

Novinari tog lista pitali su se čime se sve bavi Vučićev brat. Navodi se da je Andrej Vučić imao bliske veze sa navijačima, budući da je ranije bio u upravi KK Crvena zvezda, da je bio u Mionici i Lučanima kada su pretučeni aktivisti DS-a, da ga je predsednik Čajetine optužio da “kadruje i naređuje ko će biti smenjen u Srbiji”, da ga je opozicija optuživala za kupovinu glasova, da ima fantomsku firmu i da je učestvovao u sukobima sa žandarmima…

Danas je jednostavno napravio kompilaciju svih informacija o Andreju koje su mediji ranije objavili.

Međutim, taj liste se našao na udaru režima jer je povezao Vučićevog brata sa sumnjivim aktivnostima.

Novinari Danas bili su izuzetno blagi, pa nijednog trenutka nisu direktno optužili Vučićevog brata za kriminal, iako postoje dokazi da, između ostalog, ima fantomsku firmu za pranje para i da je prvi napao žandarme, bez obzira na to šta su rekle nameštene sudije ili politički obojeni tužioci.

Vrlo je jasno da je Vučićev brat takođe umešan u poslove sa crnogorskom narko mafijom jer ne postoji nijedan jedni razlog zbog kojeg bi crnogrska narko mafija ganjala braću Vučić.

Uterivači dugova ganjaju građane zbog dugova, tako i narko mafija ganja ljude koji im se umešaju u narko poslove.

Pročitaj: Braća Vučić afere “Državni udar” i “Atentat” koriste kao paravan za veze sa narko mafijom!

Čak su i članovi Saveta za štampu rekli da Danas nije prekršio Kodeks novinara. To je istina, jer novinari Danas nisu izvodili zaključke, već sumirali sve što se do sada objavljivalo o Vučićevom bratu.

Hajci protiv Danas pridružio se i njihov bivši novinar i urednik “Pištaljke”, Vladimir Radomirović. On je izjavio da ga je Danas netačno citirao u vezi sa tekstom tog lista o bratu premijera Andreju Vučiću, kao i da je izostavio delove izjave kojim je ukazao na propuste tog lista.

On je, u pisanom saopštenju, istakao da ga je Danas netačno i nepotpuno citirao, jer je naveo da je u telefonskom razgovoru sa novinarom Bojanom Cvejićem rekao da je pisanje o poslovima premijerovog brata legitimna novinarska tema.

Ali, ističe Radomirović, izostavljen je deo njegove izjave da je način na koji je taj list obradio tu temu potpuno senzacionalistički, jer je Andrej Vučić u tom tekstu povezan sa mafijom bez ijednog ponuđenog dokaza.

Radomirović je dodao da je Cvejiću rekao da izjavu daje kao novinar, a ne, kako su oni predstavili, u ime Komisije za žalbe Saveta za štampu, čiji je član i koja se nije izjašnjavala.

– Molim Danas, čiji sam novinar nekada bio, da ne srozava ugled tog lista i da ne briše razliku između tabloidnog i ozbiljnog novinarstva, poručio je Radomirović.

Prvo, Danas Vučićevog brata nije povezao sa mafijom, iako su imali sve dokaze na raspolaganju da ga povežu sa mafijom.

Drugo, Radomirović je nedavno pozvao Vučića da bude njegov gost na skupu o uzbunjivačima. Da, “Pištljaka” je pozvala Vučića da govori o zaštiti uzbunjivača, čoveka koji je preko svojih medija i državnih institucija osujetio svaki pokušaj građana da progovore o državnom kriminalu.

Sada se taj isti Radomirović, koji bi trebalo da se bavi zaštitom uzbunjivača i novinara, pridružio Vučićevoj hajci protiv Danas.

Treće, vođa hajke protiv Danas je Vučićev Informer, tabloid koji je svakog Vučićevog političkog protivnika bez ikakvih dokaza optužio za kriminal ili lopovluk.

Iako postoje brojni dokazi da je Andrej umešan u poslove narko mafije i druge kriminalne aktivnosti, o tome se ne sme pisati jer je on, kako kaže njegov brat, “pošten”.

Kako se čini, svi Srbi su okoreli kriminalci, samo su Vučić i njegov brat pošteni.

teleprompter.rs