Почетна Политика Одржана геј парада фракције ЛГБТ особа које су блиске СНС-у

Одржана геј парада фракције ЛГБТ особа које су блиске СНС-у

by pera

Учесници Параде поноса Србија 2018 прошетали су данас од Пионирског до Студентског парка у Београду и затражили доношење закона о истополиним партнертствима, већу видљивост трансродних особа и бољу превенцију и лечење од вируса ХИВ.

Представник геј лезбејског Инфоцентра Предраг Аздејковић који је близак СНС-у и често га можемо видети у прорежимским медијима и емисијама, рекао је да овај параду сматра протестом а не уличном журком јер нема превише ствари за прослављање.„Од 2010 немамо ни један закон о ЛГБТ популацији а измене закона о матичним књигама трансродним особа донеле су оно што су оне већ имале”, рекао је Аздејковић и додао да су трансродне особе и даље правно невидљиве.

Једна од организатора параде Хелена Вуковић рекла је да је овогодишњи слоган „Матичарка, нормално” изабран због тога што човек посла са матичним службама има цео живот, од рођења, преко венчања и промене пола до смрти.

Активисти СНП “Наши” позвали су да се геј парада прогласи Вучић-даном који би требао да се организује у част председника Србије.

Политикон