Почетна Политика ВИДОВИТИ ДЕДА МАКСИМ – Погодио да фудбалери испадају са светског првенства

ВИДОВИТИ ДЕДА МАКСИМ – Погодио да фудбалери испадају са светског првенства

by pera

Деда Максиме, мало по мало, па се види да је тачно све што сте нам причали, ево сада и за фудбалере

Ја ви децо лепо реко` да од њи` нема ништа. Каки црни фузбалери… Са свачим се наш човек залуђива и замлаћује… не играју они од срца, а и како д`играју, немаш државу за коју да играш. Све пропало начисто. Свуда само нека муљажа и превара, куј ће кога да заврне, опљачка, проневери и превари. Не ваља ово дете ниш.

Па када ће нам бити боље, јел може Србину да буде боље

Србину може да биде боље, јашта, али тек кад му по грбачи удари нека тешка невоља. Друкче немож. Таки смо ми народ. Мораш Бог на нас да пусти јад свакојаки и беду да би се призвали памети.

Ево били су и протести, штрајкови, најављују се нови, и о томе сте нам причали

Ма причо сам ја свашта, ал ме слабо кој чује, ники ништа не слуша. Ни деца родитеље, ни муж жену, ни жена мужа, а ко ће мене црног кукавца тек слушати, деду излапелог.

Деда Максиме слушају вас многи, сваки час вам неко долази. Ево најављују опет немире и штрајкове у Србији, изгледа да стварно нећемо имати мира

Ја ви реко ономад кад сте били. Све ви је ово због Косова, што она вучина оће да га издаде. Не сме то да се пусти. Има да нас снађе свака невоља од Бога. Горе нам проклетство не треба.

Хоће ли се призвати  народ памети

Па ако мислу да живе још овде призваће се. Чува Бог Косово од издаје, ал` мора и народ мал да се потруди. Не мож Бог уместо њи да се побуни. Ако смо људи, лако ћемо ми с`вучину. Кукавица је тај, плаши се и сенке своје, па зато и прети, шаље неке да страве народ, ал нема ниш од тога. Батином нико народ није смирио.

Деда Максиме шта мислите ко ће постати светски првак у фудбалу

Ма ман` ме фузбала, одо да радим нешто паметно, а на да се по цио дан са тобом испитујем. Наши сиурно неће реко` ти ономад. Ал они бивши наши,  далеко ће догурају.

Милорад Мишић

Политикон