Почетна Актуелно SRBI SA KOSOVA – Vučiću većinu srpskih inistitucija na Kosovu i Metohiji ti si u ovih šest godina predao Prištini

SRBI SA KOSOVA – Vučiću većinu srpskih inistitucija na Kosovu i Metohiji ti si u ovih šest godina predao Prištini

by pera

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ danas je u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poručio kako ne zvuči ubedljivo njegova tvrdnja da brine o bezbednosti Srba na Kosovu i pozvao da im vrati pozicije koje su imali 2012. kada je on došao na vlast.

„Od tvog dolaska na vlast bezbednost Srba, naročito na severu Kosova i Metohije, rapidno je pogoršana“, navodi se u pismu naslovljenom „Odgovor na pismo predsednika Srbije upućeno Srbima na Kosovu i Metohiji“.

U pismu se ukazuje da je od 2012. ubijeno šestoro Srba na Kosovu i Metohiji.

„U više navrata si izjavljivao da ta ubistva nisu etnički motivisana. Ako znaš da nisu Albanci, onda su Srbi. Koji Srbi“? upitao je Narodni pokret „Otadžbina“ Vučića u pismu u kojem mu se upadljivo oobraćaju bez persiranja.

Taj pokret je zatražio od Vučića da objasni kako će da zaštiti Srbe na Kosovu ako nije mogao da spreči ni hapšenje člana Vlade Srbije Marka Đurića.

U pismu Vučiću, „Otadžbina“ ukazuje i da bi svaka predaja Prištini jezera Gazivode bila krivično delo, jer je reč o imovini građana Srbije.

Taj pokret je poručio Vučiću da Srbima na Kosovu ne treba Zajednica srpskih opština osnovana u skladu sa zakonom i Ustavom Kosova, već „srpske, a ne separatističke institucije“.

„Nažalost, većinu srpskih inistitucija na Kosovu i Metohiji ti si u ovih šest godina predao Prištini“, zaključuje se u pismu pokreta „Otadžbina“.

(izvor: danas.rs)