Почетна Политикон По наређењу Шешеља пљачкане златаре 9. марта 1991. године!

По наређењу Шешеља пљачкане златаре 9. марта 1991. године!

by pera

СНП НАШИ постављају питање Војиславу Шешељу “ко је убио Војина Вулетића”???

И поред тога што су прошле деценије од тада још није одгонетнуто због чега је Војин Вулетић, човек који је био најоданији Шешељу и уз то и потпредседник Српске радикалне странке, напрасно умро у јесен 1992. године.

СНП НАШИ износе  у јавност шта је Војин Вулетић скривио Војиславу Шешељу и које су то информације биле тако драматична да име и презиме овог човека више нико не помиње.

Покојни Вулетић је на неки начин дошао у посед једног писма од 2. априла 1991. године, са печатом винковачког ХДЗ-а и потписом извесног „Гаврана“.

Наиме, неко је 9. марта 1991. године, за време великих демонстрација, опљачкао неколико златара у Београду и то злато је посебним каналима пребачено Хрватима. Примопредаји је присуствовао тадашњи тајник ХДЗ-а Зденко Мијак и о томе је обавестио регионалног шефа полиције Јосипа Кира у Осијеку. Међутим, непланирано некоме у Београду исплаћено је на руке 300.000 марака, па је Кир повео истрагу око тога. Затражио је писмено објашњење од извесног „Гаврана“, а „Гавран“ је одговорио да је налог о исплати добио од „Лисице“ и упозорио Кира да ћути о целој ствари.

То писмо хрватског обавештајца Гаврана дословце гласи:

„Уважени господине Кир,

поводом Ваших оптужби да си приустујем неконтролирано расипање новца, дајући тисуће и тисуће марака криминалцима на руке и без икакве потврде, убијеђен сам да нисте информирани или то не каните бити. Точно је да сам си приуштио несто слично, али по шифрираној заповједи од Лисице. Тих 300 тисућа марака примили су људи нашег човјека у Бгд, за услуге поцињене 9. ожујка.

Ви недвојбено знате да „војвода“ ради за нас и да су нам његови људи испоручили злата и осталих драгоцјености опљачканих на дан демонстрација у пет пута вишој вриједности од награде коју су добили. Унаточ томе, неодговорним изјавама доводите операцију у опасност.

Молим Вас да Ваше жбире у мом штабу ућуткате и за све у вези са овим изволите се обратити Лисици.

За дом спреман.

Винковци, 2. травањ 1991. године“.

У својству потпредседника Српске радикалне странке, Војин Вулетић тражи објашњење од Шешеља да ли се, можда, то писмо односи на њега. Војин Вулетић, том приликом, такође тражи од Шешеља да му објасни још једну мистериозну чињеницу. Наиме, у јеку већ крвавога рата између Срба и Хрвата, у лето 1991. године, усташке паравојне јединице биле су заробиле Шешеља. Одушевљено је јављено Загребу како је ухваћена крупна зверка, али је из Загреба сместа наложено да се Шешељ пусти. Вулетићу је ово било веома сумњиво и тражио је од Шешеља објашњење. Пошто објашњење није добио, напустио је демонстративно странку и убрзо потом напрасно умро.

До дана данашњег није расветљена његова смрт, а о овим догађајима у СРС сви ћуте нити ико сме да их помене.

СНП “Наши” постављају питање зашто државни органи не изађу у јавност и кажу да ли је Војислав Шешељ умешан у ове догађаје или не?

Информативна служба

СНП “Наши”