Почетна Актуелно U VLADI NAJLUKSUZNIJI RATAN NAMJEŠTAJ Za trosjed, dvosjed, fotelje i stolove dali preko 16.000 KM

U VLADI NAJLUKSUZNIJI RATAN NAMJEŠTAJ Za trosjed, dvosjed, fotelje i stolove dali preko 16.000 KM

by pera

Vlada Republike Srpske je prije nekoliko dana kupila trosjed, dvosjed, fotelje i stolove izrađene od najfinijeg prirodnog ratana za čak 16.365 KM.

Naime, Služba za zajedničke poslove Vlade RS, 18.06.2019. godine, raspisala je tender za nabavku vrtnog namještaja putem konkurentskog zahtjeva u kojem su zatražili luksuzne fotelje, stolove, dvosjed i trosjed.

 

Kako su naveli u tenderu, sve stavke namještaja iz dokumentacije moraju biti izrađene od „masiva prirodnog drveta, obložene ručno tkanim prirodnim ratanom debljine 6 mm, i za kraj moraju biti lakirane u prozirnoj mat boji.”

 

Dalje je navedeno da svi jastučići koji nadopunjuju ove “luksuzne” drvene komade namještaja, moraju biti izrađeni od „nedeformabilne poliuretanske pjene” te moraju biti tapacirani sa stopostotnom akrilnom tkaninom, koja je vodootporna, otporna na mrlje i UV zračenje.

 

Cijena koju su predvidjeli je prava sitnica, 14.000 KM bez PDV-a. A, za te pare su tražili 1 trosjed, 1 dvosjed, 3 fotelje/stolice i 2 stolića.

 

Nakon otvaranja dokumetacije 1. jula zaključeno je da je najpovoljnija ponuda firme “Dineco” iz Trebinja koja iznosi 16.365 KM. Na taj način će se napokon i u Vladi naći najluksuzniji namještaj od prirodnog ratana.