Почетна Актуелно СНС ФИРМА БЕКАМЕНТ – Не може им нико ништа, руше планину, фарбају реку!

СНС ФИРМА БЕКАМЕНТ – Не може им нико ништа, руше планину, фарбају реку!

by pera

Две хиљаде пенаесте године забележен је случај када је река Кубршница била офарбана у црвену боју због исуштања боје у реку.

Случај је изазвао велику медијску пажњу и поднете су кривичне пријаве против НН лица, али до сада та лица нису пронађена.

Лица нису пронађена јер је случај заташкан, а заправо се радило о Фирми Бања Комерц која је офарбала реку и  изазвала еколошку катастрофу.

Како су медији јављали дошло је до помора рибе и тровања стоке, а уништени су и засади који су се заливали водом из те реке.

 

О томе су писале и Вечерње новости:

Поцрвенела река Кубршница

Река у близини Аранђеловца променила боју, сумња се у загађење. Примећен помор рибе, а сељани пријављују разболевање стоке

АРАНЂЕЛОВАЧКА река Кубршница, која извире на Букуљи, потпуно је поцрвенела уочи Великог петка. Њен ток кроз град и у близини Аранђеловца је, према коментарима и фотографијама корисника друштвених мрежа, добио јаркоцрвену боју, док је у Смедеревској Паланци река и даље смеђа, због великог водостаја који је са собом у корито повукао и велике количине земље.

Кубршница не само да је променила боју, већ је примећен и помор рибе, а сељаци су пријавили и разболевање стоке која је пила воду из ње. Становништво околних села је узнемирено, а надлежне екипе из Аранђеловца су испитивале данас терен да би утврдили о чему се ради.

Драгану Јовановићу, председнику Скупштине Тополе, у чијој општини се налазе села Крћевац и Загорица, кроз које такође протиче Кубршница, јавили су се мештани да пријаве помор рибе. Он је поднео кривичну пријаву против Н. Н. лица због загађења тока који протиче кроз неколико тополских села. Пријава је поднета полицији, јер су сељаци уплашени да не дође до тровања стоке и од загађења засада који се заливају водом из те реке. Према причи мештана изгледало је као да је у воду сипана нека киселина.

Сумња се да су предузећа, која се налазе на обронцима Букуље и чија је делатност бојење камена, вероватно испустила боје у реку.

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0.489.html:542918-Pocrvenela-reka-Kubrsnica

Ко је загађивач никада није изашло на видело, а јавност је одлично знала о коме се ради.

Фирма Бања комерц која сада изазива еколошку катастрофу и уништава планину Венчац, од раније је позната по сличним активностима штетним по природу, животиње и људи.

Међутим, њихове блиске везе са  властима омогућују им да за сада пролазе некажњено за све криминалне  радње.

Политикон