Почетна Актуелно СКАНДАЛ У АРАНЂЕЛОВЦУ – СНС штити људе који су у државној фирми копали БИТКОИН!

СКАНДАЛ У АРАНЂЕЛОВЦУ – СНС штити људе који су у државној фирми копали БИТКОИН!

by pera

Власт Српске напредне странке у Аранђеловцу данас је потресао нови скандал који би могао да се подвуче под рубрику “веровали или не”. Наиме, у Спортском рекреативном центру “Шумадија”, у једном од улаза који се не користи, постављене су машине за копање електронске валуте “биткоин” које су укључене на струју ове спортске установе којом управљају људи из СНС.

Аферу су први открили представници аранђеловачке опозиције Српски покрет Двери, ГГ Прави пут и СНП „Наши”, а данас су о томе обавестили полицију која је ушла у просторије СРЦ “Шумадија” и потврдила њихова сазнања.

(Фото: СНП Наши)

Биткоинје виртуелна валута до које се долази преко специјалних уређаја који су укључени у струју 24 часа дневно и троше огромне количине струје, како би дошли до зараде, односно до биткоина. Два сата просторија у којој се налазе уређаји није откључана јер се „није знало чија је канцеларија“ и јер се „није знао где је кључ од исте“.

Полиција и инспектори су на лицу места урадили увиђај како би се утврдило чије су машине које су илегално трошиле струју у државној установи, а накнадно ће бити утврђено и колика је материјална штета направљена од ових уређаја, односно за колико су увећани рачуни за струју.

Сутра ће бити одржана конференција за штампу градске опозиције која је открила још једну аферу СНС-а у нашем граду, а на којој ће грађани бити обавештени о детаљима афере и који ће бити захтеви градске опозиције.

СРБИН инфо