Почетна Актуелно LIČNI STAV Episkop Atanasije (Jevtić): Ko ga je ovlastio da predaje Kosovo Albancima?

LIČNI STAV Episkop Atanasije (Jevtić): Ko ga je ovlastio da predaje Kosovo Albancima?

by pera

Vučićevo popovanje protiv “nebeske Srbije” kao maska za urnisanje zemaljske Srbije.

Gospodin Aleksandar Vučić je privatizovao i nebesku i zemaljsku Srbiju, i kao svaki neokomunistički mutant proglasio sebe za samozvanog boga i gospodara neba i zemlje, odreditelja i presuditelja sudbine Srbije i srpskog naroda u oba sveta i oba veka, u istoriji i metaistoriji.

 

Aleksandar VučićAleksandar Vučić

Priznajemo da nismo, ipak, očekivali da taj skorojević bude toliko primitivno pretenciozan – mada je svaka pretencioznost uvek primitivna i skorojevićska – da srpskom narodu u Srbiji i izvan nje, posle poznatih osiono-komunističkih i infernalno-demonskih pretenzija da “promeni svest srpskog naroda” (kao da se radi o zamorčićima iz poznate mu “šuvarove” ili “bolonjske”, ili već neke slične “škole” njegovih učitelja ili učenika (kao što je Šešelj, ili premijerka, ili neke kreature među ministrima, ili iz neke druge sveznalačke mu oblasti “rekonstruiranja” ili “dekompoziranja” svega što nije kao on i njegovi uzori i modeli), ili opetovanih neprikosnovenih sudova o njegovoj svenadležnosti nad zemljom i nebom srpskog naroda (pamtimo , recimo, “šta će nam nebo! Tamo nema zakona, tamo se ništa ne radi…).

Retko je i ovakva, kakva je ova titoistička “i posle Tita – Tito – Srbija”, imala na vrhu vlasti takvog primitivca kakav je Vučić. Jer da nije tako, zar bi na Novu godinu prvo, što je imao da kaže Srbiji i Srbima, što im je nedavno uputio preko “Večernjih novosti”? Kao Srbin iz zemlje Srbije i njen državljanin od rođenja, na zemlji i na nebu njenom, koji u “nebeskoj Srbiji” treba “ne samo da umrem i ništa više”, nego i da živim, kao što i živim i živeću u njoj i za nju, pitam se: ko tom Srbinu, rugaču jedinsttvene nebozemne Srbije, dade vlast i pravo da mi skraćuje prostore i granice jedine Bogomdane Zemlje-otadžbine naše, u sve četiri njene dimenzije ukčlučujući i onu dubinsku i onu bezgraničnu visinsku, koju sam od Boga, a ne od takvog izdajnika, dobio i nasledio u oba i za oba sveta?

Osim ako je on samo puž, a ne i orao? Ko te je ovlastio, g. AV (kako se potpisuje i reklamira polućirilicom-polulatinicom) da iz svog snobovskog, nesmislenog i bezkičmenog provincijalizma (da li samo “bugojanskog”?) i pustopraznog srljanja u Evropu – kao da Srbije nije Evropa i pre Evrope: “Istok na Zapadu i Zapad na Istoku”? (osim ako mu je Europa samo uski sevrozapadni polumesec, a ne širokooka Evropa od Urala do Gibraltara) – izdaje i predaje ili prodaje srpsko nebozmeno Kosovo i Metohiju?

Episkop Atanasije (Jevtić)Episkop Atanasije (Jevtić)

Ima li Aleksandar Vučić dece? I ima li ih Srbija – juče, danas, sutra? I hoće li ih imati doveka – u vremenu i istoriji i eshatonu metaistorije? Kad sam u Konresu nesrećne, nekada demokratske republike, a danas okupatorske USA imperije, svedočio ne tako davne (1990.godine), zajedno sa tada episkopom a potom patrijarhom Svjatjejšim Pavlom, o srpskom Kosovu i Metohiji, pitao sam već tada protežirane od te tiranske “totaldemo/no/kratske” imperije, gore negoli nekada ogrezle u krvi nevinih hrišćana Rimske imperije, Albance, prisutne tamo g. Rugovu i gđu Pulju: Imaju li Srbi na Kosovu i Metohiji decu? Ili samo Vi, pridošli s tiranskim islamom na tu svetu zemlju Srba hrišćana, zalivenu sopstvenom a ne tuđom krvlju, znojem i suzama, i okićenu sa 1.500 svetih manastira i Crkava, kad na takvoj i tolikoj mržnji, koju prema srskoj deci usađujete u svest i srca svoje dece, zasnivate budućnost te dece?

A sva deca sveta, dodadosmo tada i dodajemo uvek pa i sada, pa i sva deca Kosova i Metohije, imaju bogodano i dostojanstvo i pravo na bogodarovano i doveka dostojnu budućnost. Kakvo li, G. Vučić dostojanstvo i pravo zasniva svojoj deci kad im oduzima i Kosovo i nebo? Za njega, samozvanog skorojevićkog okupatora i predatora i zemlje i neba nebozemne Srbije, kao i za slične mu sadašnje okupatore raspetog Kosova i Metohije, ameronatoovce i Tačijeve učekovce, Kosovo i Metohija su mrtvi Kosmet, pogodan za famoznu bazu Bonstil i Žute kuće, jer mu je nebozemna Srbija nad Kosmetom “mrtva”, da se u njoj “samo umire”, a ne i živi na njoj, i za nju, i njome, jer je tamo, kao i u Vitlejemu. “Predvečni Bog postao čovek – BOGOČOVEK, i sišao na zemlju da živimo njime” (1Jn.4,9).

A da nije tako, zar bi kao Srbin, koji se, kad mu demagogija (narodozavođenje) zatreba time samo “busa u prsa”, mogao reći za jednu prethodnu Novu godinu: U “nebeskoj Srbiji” treba samo da umremo, ništa više, a ja sam obećao život? Koji je to život obećao srpskoj deci na Kosovu i Metohiji? Nije valjda famozna prodaja magle oko ZSO? – već pre nastanka osporavana i poricana, kako na Kosmetu, u suzavac-Skupštini i u Nato i Euleks enklavama (slogani slični “indijanskim rezervatima” u famoznoj USA Arizoni), tako i u Eurozajednici u Briselu, gde stoluju i Nato i Euleks. Ako ste i mislili na neki “život”, onda su to izgleda za vas samo recidivi neizživljenog marksizma i titoizma u Vama, ili eventualnog nekog Vama toliko dragog golohorizoantalnog prostestantskog kapitalizma, jer ste to naučili od milih vam Nemaca, od “Lutera i Vebera”, te da, zaboga od “protestantske radne etike… moramo da potražimo u prošlosti koju nam je istorija oduzela upravo one primere koji će nam omogućiti da počnemo da učimo i radimo”!

 

Aleksandar VučićAleksandar Vučić

Visokoučeni a nedoučeni, ili preučeni, što bi rekli moji Hercegovci, Vučiću, vidimo koliko Ti i Tvoji radite. Po vama i Vašim učiteljima, znamo, “rad je stvorio čoveka”! Ali bi umni i marljivi, oštroumni Srbin na to dodao: “Ali ga je rad i upropastio“! Kao vajni intelektualac, trebali biste znati, makar kao informaciju: da i đavo – stalno radi, i tako je tajna bezakonja u svetu neprekidno radi” (2Solunjanima 2,7). Ali, to su za Vas mitovi, kao i citirani od Vas Volterov mit da “samo bedni narodi žive od istorije, i to tako što je izmišljaju”. (Valjda ste i to naučili u nekoj završenoj “Šuvarovoj Školi”). Da ponovim, naŽalost, mnogo ste primitivni kad tako olako i primitivno potcenjujete srpski narod. I to tako što pretendujete da mu Vi budete učitelj istorije! Valjda nas zato tako i toliko često opsedate i svojim ofanzivnim “pranjem mozga” smućenom od Vas narodu koji Vas sluša, gleda ili čita. I nažalost “glasa”, ako stvarno glasa? (Kažu mi deca: “kako moj deka i baka dok su živeli nisu glasali, ali sada kao umrli – glasaju”?!).

Jer da nije tako ne bi tako olako rekao “Ovo je bila godina našeg velikog skoka”! Gde, i u šta skoka? Osima ako ne u veleizdaju Kosova? I u, avaj i avaj, koliko broj ubistava i samoubistava u od Vas unesrećenoj Srbiji, koju zaglušujete svojim antikorupcionističkim hajakama i aferama, od kojih se one samo množe li množe! A da i ne pominjemo, presedniče ovakve “Srbije”, koliko abortusa godišnje biva u ovoj i ovakvoj vašoj Srbiji? Vi ste od komunizma naovamo, do danas, odučili srpski narod od rada. Jer se kod Vas, “rad ne isplati”, jer rad nije ni u kakvoj vrednosti i ninakakvoj ceni (osim kad je u pitanju Vaš brat?)! Najpre je seljak obezvređen, i rad mu obescenjen. Umesto da ste omogućili privatnim posednicima i seljacima slobodu rada i domaćinovanja svojim radom i imanjem, i prometom, i slobodnom trgovinam, Vi i ceo sistem Vaše i prethodnih Vlada pretvorili ste u bedne prosjake i vapajnike za “stranim investicijama”. Po Vama, “investicije su krvotok za Srbiju”, koja je, dakle, po Vama – leš, mrtvac! I “nagrnuli” su Ameri, Nemci (pitate li se: zašto Nemci dolaze uglavnom u Vojvodinu? ili ni habera nemato o tome! Pa sad i arapski Emirati. Pa Turska u famozni “Sandžak” (ime je recidiv njihove donedavne okupacije Raške zemlje Nemanjića). Ili: otkud skoro sve prehrambene megamarkete, dadoste Hrvatskoj! Pa ćete uskoro i banje i vode Srbije!

Zaista “velike skokove” pravite. Ali, i pored svega, moj Vam je savet: prvo dobro oslušnite bilo srpskog srca, duše i uma. I pre svega pomislite na budućnost srpske dece. I sve dece sveta koju susrećete. I nemojte “detinjiti umom, nego detinjite srcem” (bezazlenošću) , što kaže veliki Apostol svih naroda Pavle (1Kor.14,20) i njegov i naš ćovekoljubivi Bog i Gospod, koji je postao čovek radi nas ljudi i radi našeg i svega sveta večnog života i večnog spasewa od svih ropstava i nesloboda.

Direktno