Почетна Актуелно “Batinaši iz MUP da odgovaraju krivično”

“Batinaši iz MUP da odgovaraju krivično”

by pera

Naime, pre nešto više od 20 dana, vlasnika jednog restorana na Voždovcu, Dejana Pejovića, brutalno su pretukli Goran Papić i Tomislav Antonijević.

– Svakome u Srbiji je jasno da je protiv ove dvojice trebalo pokrenuti krivični, a ne disciplinski postupak. Ova dva pripadnika MUP-a nisu u toku intervencije prekoračili ovlašćenja, nego su kao klasični batinaši masakrirali Dejana Pejovića. Ovog doktora nauka, oca troje dece, tukli su pesnicama, šutirali nogama, i to u prisustvu Pejovićeve supruge. Potom su mu vezali lisicama ruke na leđa i uveli na zadnje sedište službene “škode”, gde ga je Papić udario više od dvadeset puta. Maltretiranje je prestalo tek po dolasku patrole iz stanice na Voždovcu – rekao je Dragan Đilas.

Pretučeni Dejan Pejović Foto: PrintscreenPretučeni Dejan Pejović Foto: Printscreen

On je potom istakao da su se Papić i Antonijević ponašali kao kriminalci.

– Oni su se ponašali kao klasični kriminalci i tako ih treba i tretirati. To što su na tako visokim pozicijama u MUP-u je samo otežavajuća okolnost. Postavlja se pitanje ko je ove batinaše postavio na ta mesta jer i taj mora da snosi odgovornost – istakao je Đilas.

Goran Papić Foto: DveriGoran Papić Foto: Dveri

Predsednik SSP-a je potom rekao da od šefa uprave kriminalističke policije Dejana Kovačevića, očekuje da odgovori na tvrdnje Boška Obradovića o vezama ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa Goranom Papićem.

– Očekujem od gospodina Kovačevića da, kad bude pisao nove odgovore na tvrdnje Boška Obradovića, napiše i kako je Goran Papić od mesta konobara sa završenim mesarskim zanatom došao do mesta zamenika šefa SBPOK-a. Pretpostavljam da mu neće biti problem da građanima pokaže diplomu fakulteta koji je Papić u prethodnih pet godina završio i bez koje nije mogao da bude postavljen na sadašnju funkciju. Nadam se da nije u pitanju onaj nepostojeći iz Londona koji je završio njegov nepriznati kum Nebojša Stefanović – zaključio je Dragan Đilas.

Direktno