Почетна Актуелно ИЊАЦ И РАДУН – ЏУБОКС СРБИ

ИЊАЦ И РАДУН – ЏУБОКС СРБИ

by pera

Владика Јоаникије није се јавио патријарху да је стигао у Београд, једино је што је екипа плаћеника из опскурног портала vidovdan.org приметила извештавајући о атентату у којем је рањен велики добротвор СПЦ Миодраг Давидовић, и који је у тренутку напада седео са владиком Јоаникијем.

Пошто се издају као портал који брине о „духовним“ и „националним“ интересима Срба, побринули су се да забринута паства сазна како је владика Јоаникије преживео, износећи крунско образложење: преживео је јер је у Београду био инкогнито. За неупућене, епископ будимљанско никшићки Јоаникије један је са списка „неподобних“ епископа, који је овој „редакцији“ ботова достављен.

Готово свакодневно са интернет странице Радуновог интернет џубокса, за који је плаћенији и од Тијане Ајфон,( све са платом из Пошта Србије), ботови владајућег СНС и екипе епископа коју окупља Иринеј Буловић, објављују памфлете против „неподобних“ епископа и других јавних личности, које су се дрзнуле да критикују актуелну власт у Србији. Радун и Ињац, кажу они који су некада сарађивали са њима, са тако ограниченим способностима, никада ни у једном животу, не би зарађивали као у овом, зато и не чуди што су образ ставили под дупе.

Технологија овог гротескног двојца је позната. Преко неколико твитер профила (њихови лично или профили људи које котролишу, сва имена позната нашој редакцији) лансирају тезу против одређеног епископа. На тој тези режимски таблоиди креирају причу у којој је обавезно саговорник Ињац или Радун, а онда та иста прича опет долази назад „кући“ у видовдан.орг. Површним праћењем дезинформација које пласирају стиче се утисак како њихов памфлет циркулише огромним јавним простором, но тај простор има своје одређене координате. Тако се у ботовском координатном систему могло читати о владикама расколницима, нафташима, рекеташима, бандитима, и то онима чији је једини грех што не пристају ни на поделу Косова, ни на признање независности јужне српске покрајине, нити на изолацију СПЦ од остатка православља.

Иринеј Буловић сматра да је готово решио једначину за патријаршијски трон осим две непознате: како се обрачунати са митрополитом Порифиријем, као фаворитом актуелног режима, и како убедити чланове Сабора да Косово није у Србији. Кажу да за крај, за Порфирија има паклени план, уосталом сви планови су му „као из пакла изашли“, а за „неподобни“ део Сабора његова посљедња жртва смислила је топлог зеца.
Кажу да се у синодском делу зграде београдске Патријаршије, месту сурета Порфирија и Буловића, ових дана већа који од непослушне браће ће напрасно постати део кавачког или шкаљарског клана, јер то би могла бити атрактивна прича за анестезиране Србе.
Кажу да је загребачки митрополит Порфирије на ову идеју дошао у разговору са некима који су били блиски земунском клану, а чији су припадници убили српског премијера Зорана Ђинђића. Највеће шансе за ту улогу дају немачком епископу Григорију Дурићу, јер су Амфилохија, из њима, а и нама, знаних разлога, ставили на стендбај, а Јоаникија су тужили патријарху да се није јавио долазећи у Београд, пре атентата. Атанасије Јефтић је исувише стар за ту улогу, а владика Димитрије је још тазе.

Ова филмска улога би могла измаћи епископу Григорију само ако косовски владика Теодосије учини било шта што би могло да наљути двор. Или онај у Новом Саду или Андрићевом венцу, свеједно. Тако би јужни клан СПЦ, како су ову групу владика Ињци, кењци и Радуни оквалификовали у таблоидима, додатно био криминализован уз стављање нових мета на чело .
Ботови попут Ињца и Радуна не показују ни зрно елементарне одговорности ни људскости, па је тешко очекивати да виде да је од српства и православља које они бране, остало само славно име неславног џубокс портала. То најбоље показује текст у којем нам помало тужно поручују да је владика Јоаникије жив, али да се није јавио у Патријаршију.
Бедно да не може бедније!

Политикон