Почетна Актуелно Свештеник Ненад Илић: Вучић свађа српски народ и води нас у пропаст!

Свештеник Ненад Илић: Вучић свађа српски народ и води нас у пропаст!

by pera

Свештеник, редитељ и писац Ненад Илић, данас старешина Храма Светог Николе у Амстердаму, огласио се на Фејсбуку поводом недавних дешавања, афера, и свега онога што је постала свакодневица у Србији.

– Има ли шта тужније и глупље од онога: „Само слога Србина спасава“. Мало, мало, па се човек ипак нужно врати на то замајавање. Слога никада није била наша национална особина. Од оног времена кад нас је византијски двор сагледао као претерано „демократско племе на ивици анархије, у коме се о свему расправља па и о избору вођа, и нико никоме не жели да одступи у мишљењу“ – па до данас.

Гаранција очувања какве-такве слоге требало би да буде владар. Краљ или изабрани председник. Од почетка владавине тренутног председника – он је радио само на свађању свог народа. И први и последњи говори су му о некаквим противницима, непријатељима, онима који га мрзе. Успео је и у Цркву која је најозбиљнији фактор нашег јединства да унесе гадне поделе. Свака му част. Посвађао би и два ока у глави.

Свеједно, нема другог ко би нас мирио и држао у каквом-таквом јединству осим Христа. Знали су то Сава и Немања. Сад су само два пута да се повучемо са ивице провалије у коју сумануто срљамо и наставимо путем, као људи.

Ослободити Цркву од државне болештине и друго – грађанском непослушношћу уздрмати корумпирани колонијални систем. Не наседати на псеудопатриотске приче о неквалитету свих сем ето онога који као да је дошао на власт конкурсом за најспособнијег. Ако треба, рушити владу свака два месеца док се не нађе права.

Боља је сад, кад треба да се финализује прича са Косовом и Метохијом и да се распродају и последњи остаци наше самосталности, имати нестабилну владу, него стабилну која достојанствено води у пропаст. А наша слога – то остаје за Царство Небеско – поручио је свештеник Ненад Илић.

Политикон