Почетна Актуелно Издајнички патриотизам српских политичара и интелектуалаца!

Издајнички патриотизам српских политичара и интелектуалаца!

by pera

Нема Србина на кугли земаљској који није чуо за чувену битку на Косову пољу на Видовдан 1389. године, за Кнеза Лазара, Милоша Обилића и њихову храброст и страдање.
Чувена Кнежева “земаљско је за малена царство, а Небеско увек и довека” , одзвања и дан данас у ушима сваког честитог Србина и јасно трасира пут и наш завет као њихових потомака.
Али на нашу несрећу као и онда 1389. године и данас има Срба који су заборавили на завет, дату реч, обавезу…
Њихов завет је “земаљско је једино царство, а у Небеско никад нисам ни веровао”, па вођени овом крилатицом не либе се ничег зарад свог личног успеха, ситног ћара и земаљских угодности, па макар се радило и о издаји онога што је за наш народ темељ постојања.
“О Косово грдно судилиште” изрече велики Владика Његош, који је прозорљиво видео да ће Косово бити тест за сваког Србина и да ће се на Косову вазда познати ко је ко све до краја времена.
И тако и би. Кроз разне епохе и разна времена показивало се ко је ко управо по нашем односу по питању Косова.
Исто је и данас.
Дошло је време да многи којима су пуна уста Косова, Србије, српске историје, борбе за српски народ, падну на овом највећем и најважнијем тесту.
А на њима падоше и они који себе сматрају патриотама и који на сав глас вичу како не би Косово дали по цену живота, али за неке друге животне лагодности, дадоше га исте секунде.
У мору тих и таквих , издвајају се и “јунаци” наше приче.
Кренимо редом.
Милош Јовановић. Нови лидер Демократске странке Србије, професионални патриота са француским пасошем, истакнути лобиста за улазак Србије у НАТО, наравно не јавно већ у четири зида када се састаје са различитиим западним обавештајцима, водећа је личност која служи за давање легитимитета Александру Вучићу на изборима.
И птичице на грани знају да је Вучићу потребан легитимитет како би након избора имао одрешене руке за издају Косова. Као што можемо видети већ за 27. јун, дакле одмах након “легитимних и демократских избора” заказан му је састанак са Ричардом Гренелом на којем ће му бити понуђено потписивање документа о новом статусу Косова.
Шта се у њему налази можемо само наслутити, а можемо и наслутити да професионалне патриоте неће одустати од давања легитимитета поменутом.
Милош Јовановић већ годинама служи само једном циљу, а то је играње улоге лажног опозиционара који се бори за националне интересе.
Сценариста за његову улогу је лично Никола Селаковић, који је генерални секретар Александра Вучића и који практично Милошу Јовановићу преноси шта треба да уради по наређењу “шефа” који је осмислио “брилијантан” назив за изборну коалицију окупљену око ДСС-а, а која се зове МЕТЛА.
Милош Јовановић као “осведочени патриота” је на то лако пристао. Најпре због положаја на факултету, али и због материјалне користи.
Подсећам само на прошле изборе на којима је откривено да је Српска напредна странка штампала плакате ДСС-а, а који су откривени и фотографисани у просторијама напредњака.
Исти случај је и са остатком “интелектуалаца” који подржавају Милоша и Метлу.
Професор Милош Ковић човек који је осведочен као патриота, али и чији се патриотизам завршава након и најмањих притисака. Најпре преко претњи због статуса на факултету на којем предаје, али и због судског процеса са четири колеге са факултета, међу којима је и осведочени србомрзац Никола Самарџић који је је Ковића тужио због његових политичких ставова и констатација које се тичу њега.
Ковић је одмах подлегао тим притисцима, а чак је на припремном рочишту тражио и да се помири са “колегама”, што је Самарџић одбио.
Од тог момента, патриотизам професора Ковића постао је веома ограничен. Баш онолико колико не смета Александру Вучићу.
Уз све набројано Милош Ковић је искористио прилику да у новинама Данас као представник интелектуалаца оснивача “Покрета за одбрану КиМ” да срамну изјаву у којој позива Србе на изборе и поред тога што је званичан став покрета био БОЈКОТ.
На овај начин Милош Ковић је фалсификовао званичан став и само потврдио чињеницу да се ради о уцењеном човеку који је након малог политичког притиска издао све о чему је причао годинама.
Уз Милоша Ковића окосницу ДСС интелектуалаца и чланова политичког савета чини и професор Часлав Копривица који се усуђује да наглас изговори “да има поверење у Вучића по питању Косова”, што је најбоље сведочанство да је или купио диплому или да се ради о вема кварном човеку који учествује у прикривању издаје од стране владајућег режима и Александра Вучића.
И осврнимо се на крају на коалицију МЕТЛА. Један од људи који се уз Милоша Јовановића појављује у медијима је Новица Антић, председник војног синдиката од три члана и радник ВБА (Војно обавештајне агенције) који је био један од лидера протеста војске и полиције против власти, а који су наравно пропали. Питамо се зашто?
Новица Антић је такође познат по томе што његов рођени брат слободно зида зграде по Крагујевцу и зарађује милионе, што је иначе у Србији могуће без сарадње са властима. Али у шали наравно.
Милош Јовановић и остале метле и четке нису једини у читавом низу лажних патриота на српској политичкој сцени који учествују на изборима и дају легитимитет Александру Вучићу за издају Косова.
Ту су и већ добро познати Војислав Шешељ кадар старе УДБЕ, Александар Шапић нова снага исте, Заветници, Левијатани, анархисти и монархисти, леви и десни, а који сви раде на истом циљу како да Вучић добије легитимитет и како да што безболније изда Косово.
Историја је немилосрдна и она даје последњу реч о томе какви су трагови остали иза кога.
И као што по храбрости, херојству, личној жртви памтимо Кнеза Лазара, Милоша Обилића, косовске јунаке, тако ћемо и запамтити све оне који су се усудили да пљуну на њихов завет и жртву, а све зарад мало личног ћара и користи.
Било је и таквих у српској историји и увек су служили као опомена какав не треба бити.
Такве и данас имамо испред себе, а то су јефтини политиканти које побројах, а који под плаштом борбе за Косово и националне интересе издају оно што је нашем народу најсветије.

Издаја неће проћи.

КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!

БОЈКОТ!

Иван Ивановић