Почетна Актуелно “Stiže metla u DSS”

“Stiže metla u DSS”

by pera

Pokret “Metla” nije ušla u parlament, rezultat od 2,4 odsto svakako nije uspeh za Demokratsku stranku Srbije. Zoran Vučković, bivši direktor ove stranke, u razgovoru za Politikon.rs kaže da su ovoj partiji potrebne promene na svim nivoima. – Rezultat na parlamentarnim izborima je sramotan i neverovatno poražavajući za stranku koja je davala i predsednika države i predsednika Skupštine, i premijera, i ministre.

Zoran Vuckovic

DSS je doživeo da ne izađe na izbore pod svojim imenom, već da se krije pod imenom sumnjivih pokreta, a da ne sme jasno i glasno da kaže da je to DSS – kaže Vučković. On tvrdi da je DSS izgubio identitet i kredibilitet. – Da li je moguće da se u Srbiji sada ne zna ni ko je predsednik DSS, niti ko su članovi, i da ne postoji nijedna ozbiljna ličnost iz DSS, koja bi mogla medijski da bude profilisana? To pokazuje da se članstvo, zajedno sa mnom, povuklo i otišlo u ilegalu, gledajući ovakvo rukovodstvo. Veći deo članstva, starog i iskrenog, protiv je ovakvih odluka koje su donešene u proteklom perodu, ali nije htelo da se meša, već je pustilo da vidi kakvi će rezultati biti. I, naravno, rezultat je poražavajući.

Vučković podseća na kampanju iz 2016. godine. – Pre četiri godine je DSS vodila perfektnu kampanju i uvela DSS u parlament pod njenim imenom, sa tadašnjom predsednicom Sandrom Raškovć Ivić, koja se nije mešala u vođenje i organizaciu kampanje, odnosno prepustila je sve ljudima koji su poznavali prilike u Srbiji na čelu sa mnom. Takođe, i Dveri su učestvovale u vođenju kampanje, ali su slišali savete ljudi koji su profesionalno radili.

Rejting DSS je tada, posle izbora, porastao na 4,2 procenta, ali raznim dešavanjima i pritiscima na tadašnju predsednicu, ona je dovela Miloša Jovanovića, kao svog naslednika. To se pokazalo kao katastrofalno, jer sad je DSS ostao bez finansija, i bez ikakve mogučnosti za dalju političku borbu.

Ovo rukovodstvo, ukoliko ima i malo morala, moralo bi da podnese ostavku i prepusti stranku ljudima, koji su iskreni DSS-ovci. Na kraju, Vučković tvrdi da se DSS oslonila na obećanja, a ne na svoj rad. – Obećanje koje su dobili da će da uđu u parlament je očigledno i vidljivo je bila laž, jer im je to obećao neko ko nije bio u mogućnosti da sprovede u delo, odnosno nisu se oslonili na sebe.

Moji saradnici i ja zalažemo se za hitne ostavke aktuelnog rukovodstva – zaključio je bivši direktor DSS.

Politikon