Почетна Колумна СЛОВО О ВУЧИЋУ

СЛОВО О ВУЧИЋУ

by pera

Слово В, значи Вучић, јавља се у шољици испијене кафе, на екранима телефона тв пријемника, у сновима и на јави. По шифранику појавних места када се појави представник слова В, именом Александар, предсказује увек време које по нашем народном фолклору значи млаћење празне сламе. Он који увек почиње, разрађује и завршава са Ја па Ја млати о свему. Он није гинеколог, али може да погледа. Европу ту иза угла, најављује, а бројевима где пет кома осам одсто бруто националне муке представља као спектакл немерљивих размера, разумљив само њему кома њему бруто националном лелемуду. Он је притом Србин, отац, бата, син свих радикала и радикалности у накарадностима свих димензија. Његов свет је оличен у комплексу више вредности којој аплаудирају незреле и полтронски недефинисане креације, вулиновићи ђукабизончићи, ђурићи, бате, златибори, ане и ивице банане.
У једној новинарској репортажи на питање о мишљењу о председнику господину В, ипитаник је рекао да бољег немамо, а да горег нећемо наћи. У доброти се истиче када показује како воли децу, нашу децу којој лупа банане у партији баскета. Лупетаријум њему својствен постао је синопсис сваке емисије у коме он спочитава нашим прецима, да су криви за све и свја. По Кривичном В. законику дотични су криви, што су “изгубили косовску битку”, за промењљиве ударе ветра, пад Тијане ајфон, раст броја смрди -буба, мигрантских баханалија и митровићевих имагинарија. Султан Мурат је за њега пример стратега којег нема у Срба. Свакако у Срба ипак има свињских папака, који ће извозом на инострана тржишта нама омогућити увоз ни мање ни више него летећих аутомобила. И овде се негде дефинише наш В.
Мисли које он мисли и свима нама свакоднвно саопштава прешле су све границе здравог разума, пристојности и поштовања сваког нормалног човека у Републици Србији која је по свом политичком систему дефинисана као Вучићократија. Он је закоднодавна, извршна и судска хоботница која жели да буде присутна свуда. На хиљаду наших питања, зашто мораш увек и свуда и само ти, одговор је можда јеби га, морам. Струка из области психопатологије сигурно зна одговоре, али уколико се неким адекватним мерама не сузбије овај вирус слова В, нама ниједна корона неће тешко пасти.
И да је најбољи на свету, а није, најгори је, досадио је Богу, оцу и мајци. Бахат је, вређа људе, не говори истину, уцењен је да изда Косово, прихвати европске невредности и земљу Србију од велике направи малу, малецку да мања не може бити.
Он који је почетак и крај, алфа и омега, наше јутро које свиће и љубичица бела, требао би одлично да зна да свако ко је умислио да је Бог не завршава тако што му се народ клања по храмовима, већ као пацијент неке озбиљне душевне установе. Узми се у памет, ако је памети остало.
Иван Ивановић