Почетна Актуелно DPS: U nedostatku Crnogoraca u Beogradu, hapse pristalice SPC iz Crne Gore

DPS: U nedostatku Crnogoraca u Beogradu, hapse pristalice SPC iz Crne Gore

by pera

Insinuacije srpskih zvaničnika i optužbe koje plasiraju beogradski tabloidi, da su pojedini demonstranti u Beogradu povezani sa zvaničnom Crnom Gorom, su najobičnije besmislice, saopšteno je iz DPS-a.

“O profilu i političkim uvjerenjima ljudi koje je srpska policija identifikovala i navela da imaju crnogorsko državljanstvo, svjedoči i podatak da je jedan od njih, Vuk Orović, koji je priveden zbog učešća na demonstracijama u Beogradu i čija je dokumenta na konferenciji za novinare i pokazao direktor srpske policije Vladimir Rebić, zapravo jedan od potpisnika podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi na listi “Studenti ne daju svetinje” (redni broj 2137)”, kazali su iz DPS-a.

Iz te partije navode i da je predsjednik Studentskog kluba Pravnog fakulteta Nemanja Vučković, takođe jedan od privedenih zbog učešće u protestima.

“Isti onaj koji je učestvovao u paljenju zastave na crnogorskoj ambasadi, organizovao litije po Beogradu, bio uvažen gost lidera Demokratskog fronta, Andrije Mandića, Milana Kneževića kao i vladike Joanikija, gostovao po njima bliskim medijima i širio po Crnoj Gori srpski nacionalizam”, navodi se u saopštenju.

Oni su dodali da u nedostatku Crnogoraca u Beogradu, hapse se pristalice SPC iz Crne Gore.

“Crna Gora se ne miješa u unutrašnja pitanja drugih država i svaka besmislica, lansirana u tom pravcu, vraća se njenim kreatorima kao bumerang”, poručeno je iz DPS-a.

aktuelno.me