Почетна Актуелно МЛАЂАН ЂОРЂЕВИЋ – БЕЗ УСТРУЧАВАЊА – Са Вучићем нема помирења!

МЛАЂАН ЂОРЂЕВИЋ – БЕЗ УСТРУЧАВАЊА – Са Вучићем нема помирења!

by pera

Гост емисије “Без устручавања” на КТВ телевизији из Зрењанина,  код водитеља Александра Дикића, био је српски опозициони активиста Млађан Ђорђевић.
Човек који је ноћна мора Александра Вучића и који је већ недељама у назад главна мета Вучићевих таблоида, поново се нашао на насловним странама истих након овог интервјуа.
Шта је то што говори Млађан Ђорђевић, а што изазива паничан страх власти и Александра Вучића?

О ИЗБОРИМА
Ово нису били избори. Избори нису ни завршени. На пример у Шапцу. До скоро нисмо ни знали проценат изашлих пошто су покушавали да наместе да је преко педесет одсто. Бојкот је до сада био најозбиљнији политички потез од 2012. године од како је Вучић дошао на власт. Бојкот је оголио режим и натерао га да краде самог себе. Сви они којима је Вучић обећао гласове, а обећао је свима да ће прећи, због којих је и спустио цензус на три одсто, због мале излазности није крао и за њих, већ само за себе. Заборавио је да убаци и листиће за Заветнике, Милоша Јовановића и да их не набрајам све редом…
Са друге стране они који су издали договор са народом и издали идеју бојкота, они су такође од народа кажњени. Народ је најбољи судија. Народ је овде донео суд и ми смо добили једнопартијску скупштину у којој се налази само један партија, а то је Комунистичка партија, односно Социјалистичка партија. Српска напредна странка није партија то је мафијашка организација, а Александар Шапић је продукт СНС-а који није прошао цензус, пошто је за мене цензус пет одсто.
За мене лично последњи слободни избори су били 2012. године. Сви након тога су били намештени и покрадени избори, тако да Александар Вучић није никада победио. Онај који је победио је Томислав Николић и после пет минута Борис Тадић му је честитао победу. Сви после тога избори су били намештени, покрадени, у ситуацији прогона бивше власти и медијске сатанизације. Сви ти избори су били нелегитимни и то се сада показало.

О РАЗГРАНИЧЕЊУ
Те идеје разграничења и поделе су катастрофалне по српски народ. После 1999. године и протеривања Срба, на жалост веома мали броја повратника има. Бриселски споразум је изазвао страшан страх код Срба и то оних са југа који су почели да се селе и који на Косову двадесет година живе. Они тргују са Албанцима, живе, ја сам био у три села у Дреници. Они се нису одселили 1999. године, за њих је Косово – Србија, а онога тренутка ако се то подели и разграничи они више неће живети тамо. Александар Вучић је 2018. године једном монаху са Косова и Метохије који је отишао код њега када је чуо његов план о разграничењу, мислећи да ће он њега да демантује, рекао директно и отворено да се он залаже за поделу.
И навео да ионако Срба јужно од Ибра неће бити, да ће цркве заштити, а на питање монаха, шта је конкретно подела и где она иде, Вучић је одговорио “ми сада немамо ништа, а шта год добијемо, то је добро”.
За мене је Александар Вучић издајник. Не у смислу да ће он издати. Он је већ издао. Он је бриселским споразумом фактички издао Косово и одговараће кад тад за издају.
Без обзира на то шта он сада потпише и не потпише, он је то већ урадио.
Због тога је наша позиција веома тешка.
Веома је тешко вратити оно што је већ дато. Што се тиче статуса Косова, мој став је јасан. Статус Косова је решен 1389. године, решен је Уставом Србије и решен је резолуцијом 1244.

МОЖЕМО РАЗГОВАРАТИ СА АЛБАНЦИМА
Ми можемо и треба да разговарамо са Албанцима о питању побољшања квалитета живота, пошто је Косово и Метохија аутономна покрајина унутар Србије.
Ја сам рођен у селу Смаћ код Призрена и живео сам тамо првих шест година живота. И одрастао сам тамо, пошто сам ишао код фамилије која је тамо остала до 1999. године. То је село мешовито у којем живе и Албанци и Срби, иначе у том селу су Албанци католици.
Када је био рат 1999. године, Срби су били наоружани. Ни један Албанац из нашег села није отишао јер су их Срби штитили. Када се наша војска повукла, дошли су Албанци са стране који су запалили све српске куће. Био сам тамо у фебруару месецу, да обиђем село.
Наша кућа је срушена, гробље је порушено. Срео сам се са пар комшија Албанаца, који су ме позвали на кафу, ракију…   Седели смо и причали.
Самном је био Спаса, човек који је координатор за повратак у Призрену, који је иначе из села Новаке, које је једино српско село око Призрена. Тамо се вратило око петнаест породица.
Причали смо са комшијом Сокољом и питам га шта је сада проблем. Имате државу, имате све, на шта ми је он одговорио “како шта је проблем, сва су ми деца у иностранству, ево и овај син што је остао нема пасош, да могу да му средим пасош и он би отишао” , на шта га ја питам око пута до њива, на шта ми он одговара “нема тог пута”…
Ја настављам даље са питањем и питам га како обрађују њиве, на шта ми он одговара “па не обрађујемо њиве, а у целом селу имамо само једно дете за школу”.
Поново га питам шта је проблем и он ми одговара да је проблем криминал, страх, бојимо се, немамо сигурност…
Проблем Србије, Косова и Метохије, Албаније, Македоније, Црне Горе, Босне је криминал.
Иста међународна криминална организација повезана је око путева дроге, оружја, трговине људима. И проблем је што одређене светске силе подржавају то, или им одговара тако, због њихових личних интереса.

КОЛИКО СРПСКА ОПОЗИЦИЈА ПОЗНАЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈУ?
У оквиру СЗС су Марко Јакшић, Славиша Ристић и покрет Отаџбина. Ако ико познаје ситуацију, познају је они јер живе тамо. И ја као Србин који сам рођен доле, који сам живео доле, али више не живим, кад хоћу нешто да знам питам њих. И оно што они мени кажу то је истина. Ја имам људе у сваком делу Косова и Метохије и када нешто хоћу да сазнам ја њих питам.

ДА ЛИ СРБИ ЗАИСТА НЕМАЈУ НИШТА НА КОСОВУ?
Зашто Вучић све време говори “ми на Косову немамо ништа” , како председник Србије који се заклео на Уставу у којем пише да су Косово и Метохија саставни део Србије, може да каже “ми немамо ништа”?
Како тај издајник каже ” ми не знамо где су наше границе” , знамо ми добро где су наше границе.
И како он може да каже да резолуција 1244 “није добра за Србију, а сви се позивамо на ту резолуцију?
Одговор је јасан. Да би припремио терен да ако добије и метар у преговорима, јавности рекао “па ето, ја сам добио метар” , и представљао да је он нешто ослободио…
Мислим да је и међународним факторима јасно да од свих Вучићевих игара више нема ништа. Не може он њима ништа да испоручи.

О КРИМИНАЛУ
Шта је апсурд на Косову и Метохији. На Северу Косова, где кобајаги влада “Српска листа”, односно мафија, Срби беже од српске мафије. Јужно од Ибра, Срби који тамо живе, живе слободније него Срби на Северу. Албанци јужно од Ибра, беже од своје мафије, а не од Срба. Данас са Косова и Метохије сви беже од мафије, која је српско-албанска. Харадинај, Милан Радојичић, Звонко Веслеиновић, Зеља и сви ти ликови су разлог због којих обичан народ бежи у иностранство. Данас су они изложени и проституцији, криминалу, нарко картелима и њихова деца сва беже. Данас они живе веома сиромашно.
Александару Вучићу Косово служи да пљачка Србију. Сваки дан дуже на власти је и дан дуже пљачке. Зато он лаже и исток и запад да ће решити питање Косова, а то је сваки дан пар милиона евра у џепу његове мафије, његовог оца, брата, породице и кумова. И то је читава прича око Александра Вучића.
У Србији постоје две приче, Једна је Косово и Метохија, а друго је пљачка. Једно покрива друго. Он пљачком Србије, распродајом Србије, уништавањем Србије, купује подршку око Косова и Метохије. А тиме што обећава да ће решити питање Косова и Метохије, они му дају подршку да он укида демократију, слободе и да најбруталније са својом мафијом пљачка ову земљу.

ПОМИРЕЊЕ СА ВУЧИЋЕМ

Ми имамо две несреће, пандемију ковида и ову власт. Већима земаља има једну, ми имамо две. Ја дубоко верујем да ће живот и народ наћи начин и да ће победити обе. Знам и осећам да народ не жели више да трпи понижења. Млади људи су устали и рекли не и знам да је ово апсолутно почетак краја овог диктатора и ове власти.

Ово је незаустављиво и нема те ситуације са којом ће он да се помири са ћерком моје пријатељице из Пожеге, коју су у ташмајданском парку претукли са пријатељем, а који нису имали никакве везе са протестом.
Нема ту помирења више. Нема помирења са младим људима које су хапсили јер су гађали парадајзом Вучићев билборд и осудили их на тридесет и шездесет дана затвора.

Нема више помирења.

Политикон