Почетна Актуелно ЈАГОДИНА – БУНТ покренуо петицију за промену улице!

ЈАГОДИНА – БУНТ покренуо петицију за промену улице!

by pera

Душан Марковић предао 570 потписа грађана за промену улице зликовца Живорада Костића у улицу хероја Александра Аце Раковића.

Марковић:
“Данас предајемо 570 потписа подршке нашој иницијативи за промену имена улице зликовца Живорада Костића у име улице нашег хероја Стрелишта Александра Аце Раковића који је 1998. године витешки погинуо на Паштрику бранећи слободу у којој ми данас живимо.
Живорад Костић је најмлађи председник преког суда у историји човечанства са само 21 годином постао је злогласни самодржац живота и смрти и џелат по чијим пресудама је ликвидирано више хиљада људи у послератној Југославији.
Није из Јагодине, никаквих веза са Јагодином нема сем што је стрељао по истој и нема му места међу Јагодинцима, а тек не међу Стрелиштанцима где се његова улица и налази.
Невероватно је то да су Комунисти на само стотинак метара од масовног стратишта жртава Комунистичког терора ,њиховом џелату подарили улицу са његовим именом.
Дошло је време да се то исправи и да та улица понесе име хероја који је у тој улици живео, а у чију част је подигнут и споменик поред зграде у којој је Аца одрастао”.

Подсећамо да је наша организација пре нешто више од годину и по дана подигла споменик хероју Александру Аци Раковоћу и да смо том прилико обећали да ћемо променити име ове улице, акцију смо привели крају, а у Скупштини града заложићемо се да до промена улице и дође.

Овом проликом најављујемо и подизање споменика и спомен парка на Стрелишту, а први споменик који ћемо подићи биће споменик Благоју Јововићу осветнику Јасеновачких жртава.

Политикон