Почетна Актуелно ВЕЛИКА ПЉАЧКА ПАРКА БУКОВИЧКЕ БАЊЕ!

ВЕЛИКА ПЉАЧКА ПАРКА БУКОВИЧКЕ БАЊЕ!

by pera

Да у Аранђеловцу ништа није онако како изгледа и да се иза “оживљавања туризма” и радова у градском парку крије превара, сведочи чињеница да се иза тога крије паклени план уништења Буковичке бање.

Председник општине Аранђеловац, Бојан Радовић, месецима се у јавности клео да неће дати ни метар градског парка било којем инвеститору и да се по сваку цену мора очувати целовитост парка до последњег метра.
Његова обећања трајала су таман толико дуго док није отерао претходног инвеститора.

Од момента када се појавио Радован Милојевић власник фирме СТУБЛИНА из Стојника, који је инвеститор по мери председника општине Бојана Радовића и посланика Милосава Милојевића, сва обећања и забране које је овај општински двојац давао грађанима  брзо су пали у заборав.

За једну ноћ се  променило све.

Што некада није било могуће  и што  се “бранило животом” , сада је постало преко пожељно. Па чак и комадање парка  и нарушавање његове целовитости.

Председник општине који се грађанима заветовао да ће сачувати парк, погазио је своју реч и  дозволио је Радовану Милојевићу инвеститору који је по његовој мери  да уништава градски парк, односно да градњом објеката смањује укупну површину парка за 01.28 ха, што представља 5,31% одсто од укупне површине парка, који иначе има 24 хектара.

На нашу несрецу то није био крај већ само почетак катастрофе која ће задесити Аранђеловац.

Само на комплексу хотел “Шумадија” – како је написано у Плану детаљне регулације парка Буковичке бање, посећиће се око 20 комада дрвећа које је под заштитом државе, као идрвеће  око котларнице и на парцелама Пере Дубочанина, што је укупно око 50 стабала која су заштићена законом.

Бојан Радовић је искористио службени положај, односно место председника општине да отера претходног инвеститора, а затим идућем инвеститору, односно Радовану Милојевићу власнику фирме СТУБЛИНА, дозволи отимање 1.28 хектара градског парка.

Такође, дозвољено је да се  нови трећи објекат у градском парку (против чије се градње председник општине залагао свим срцем када је био у питању прошли инвеститор) наслони на заштићени споменик културе Шумадију и на тај начин угрози његов изглед?
У ранијим решењима које је председник општине предлагао прошлом инвеститору,  наводио је да је битна дистанца између објеката, висина тог објекта и визура (како би се хотел Шумадија видео из свих углова).

Од доласка новог инвеститора то више није ни битно, ни потребно, а уцене намењене за претходног инвеститора више нису биле актуелне.

Криминалним активностима ни ту није крај.

Правни заступник Стублине у интервјуу за РТВ Шумадију јавно признаје да за реконструкцију објекта на Букуљи не поседују ни једну дозволу и да ће се тек радити ДУП – Детаљни урбанистички план и да ће се “једног дана” регулисати питање имовине.

За Радована Милојевића више није важило ништа што је важило за прошлог инвеститора.

У спрези са локалним моћницима дозвољено му је да ради шта хоће. Да проширује стазе,нарушава аутентичност планинарског дома слично као на Панчићевом врху.

Оваква бахатост и безокоње је порука свим грађанима аранђеловачке општине да сви треба да граде како хоће и како им падне на памет и практично то је позив на грађанску непослушност.

Уједно показује се и немоћ инспектора у налету криминалних структура из градске власти који раде шта хоће, а све под заштитом начелнице Одељења за инвестиције и јавне набавке у Аранђеловцу, госпође Ранке Фуртуле.
Председник општине се упустио у опасну авантуру фаворизовања инвеститора и дозвољавања градње без дозволе, циме је учињено низ кривичних дела и због таких активности поднето је низ кривичних пријава.

Чиме је то Радован Милојевић заслужио овакав третман и дозволу да ради шта хоће и како хоће показаће истрага.

КРАЈ ПРВОГ ДЕЛА