Почетна Актуелно Djordjević (Oslobodjenje) : Vučić pokušava da spasi kriminalni režim Djukanovića

Djordjević (Oslobodjenje) : Vučić pokušava da spasi kriminalni režim Djukanovića

by pera

BEOGRAD, 23. septembra 2020. (Beta) – Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da spasi režim Mila Djukanovića, jer mu “ne odgovara odlazak sa vlasti braće po kriminalu iz Podgorice”, i da zato “pokušava da ‘ubace klipove u točkove’ pobedničkoj koaliciji u Crnoj Gori”. 

“Jasno je da ta koalicija mora da počiva na kompromisu, da je oročena na dve godine, i da Srbi u Crnoj Gori ne mogu odmah da dobiju sve ono što bi želeli, ali zar bi odlazak Djukanovića, zaštita imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori  i zaustavljanje neprijateljske propagande iz Podgorice prema Srbiji i Srbima, bilo malo za početak”, upitao je Djordjević, u pisanoj izjavi.

On je izrazio nadu da će se “srpski političari iz Crne Gore, poput (Andrije) Mandića, (Milana) Кneževića i ostalih, osloboditi ‘čeličnog zagrljaja i biča Aleksandra Vučića'”. 
“Aleksandar Vučić i Vladimir Beba Popović su, poslednjih dana, upregli sve režimske medije, političare i kvazianalitičare, ali i deo bezbednosnih službi i pojedinih najviših crkvenih velikodostojnika u Srbiji, u operaciju spašavanja kriminalnog režima Djukanovića koga su gradjani Crne Gore, na izborima, poslali u političku istoriju”, naveo je Djordjević.
Prema njegovim rečima, Dritan Abazović je izložen najgorim uvredama, a “Vučićev propogandi stroj” je nakačio metu na čelo mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, bez koga ne bi bilo ni verskih i gradjanskih litija “koji su postavile temelj za rušenje Djukanovića”.
“Sve to samo zato što beogradskoj mafijaškoj diktaturi ne odgovara odlazak sa vlasti braće po kriminalu iz Podgorice”, rekao je Djordjević
On je istakao da se Vučić “na isti način, na Djukanovićevoj strani, umešao i u crnogorske parlamentarne izbore pre četiri godine, tako što je gradjane Srbije i Rusije optužio da su, navodno, spremali nekakav državni udar protiv njegovog poslovnog pajtosa i diktatora Crne Gore”. 

BETA