Почетна Политика СПОМЕНИК МИЛАНУ ТЕПИЋУ И СТОЈАДИНУ МИРКОВИЋУ У ЈАГОДИНИ

СПОМЕНИК МИЛАНУ ТЕПИЋУ И СТОЈАДИНУ МИРКОВИЋУ У ЈАГОДИНИ

by pera

Милан Тепић и војник Стојадин Мирковић ће на иницијативу мештана јагодинског насеља Стрелиште добити споменик у недавно изграђеном спомен парку.

“На данашњи дан 1991. године наш славни Милан Тепић видевши да се налази у тешкој ситуацији, а не желећи да складиште муниције преда хрватским сепаратистима, одлучио је да већ раније минирано складиште дигне у ваздух, и то је учинио у 10:40 часова када се својом витешком смрћу заједно са својим војником Стојадином Мирковићем придружио Обилићу и Стевану Синђелићу у небеској Србији.

Придружио се људима који су због своје речи и љубави према отаџбини жртвовали оно највредније, свој живот, показавши да има нешто скупље и светије од главе, а то је дата реч роду српском.Ми чланови и следбеници Праве Србије баштинимо и чувамо сећање на витезове свога времена међу којима је и Милан Тепић и зато данас полажемо камен темељац за подизање споменика нашем Тепићу и војнику Мирковићу.

Права Србија је оно што спаја све српске витезове, а одржана реч је оно што их краси, и управо зато ми чувамо сећање на људе који су своју реч платили најскупље у нади да Србија и ни један Србин неће бити принуђен на чин својих предака, већ да ћемо се по узору на њих свим демократским стедствима и делима у миродопским условима показати као достојни наследници рода српског.” Закључио је Душан Марковић, председник БУНТ – Праве Јагодине и одборник у Скупштини града Јагодина.

Политикон