Почетна Актуелно Vlast pljačka gradjane, nije pomoć ako nešto daje da bi oduzela

Vlast pljačka gradjane, nije pomoć ako nešto daje da bi oduzela

by pera

BEOGRAD, 16. oktobra 2020. (Beta) – Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević ocenio je danas da je za osudu izjava ministra finansija Siniše Malog u kojoj je, kaže, naveo da su svi bili zadovoljni sa 100 evra, kojim je pružena pomoć stanovnicima Srbije u vreme prvog talasa virusa korona, ali da to mora odnekud da se plati.
“To onda nije ni bila pomoć, ako se nešto nekome daje da bi se par meseci nakon toga i oduzelo”, rekao je Djordjević, u pisanoj izjavi, preneo je pokret Oslobodjenje.


Komentarišući poziv Poreske uprave Srbije koja je utvrdila da fizička lica, koja zaradjuju pružanjem usluga putem interneta, kao što su prevodioci, IT stručnjaci, jutjuberi, influenseri plaćaju porez i druge doprinose, Djordjević je naveo da je plaćanje poreza obaveza svakog stanovnika Srbije, kao i da je to u drugim zemljama regulisano.
Ali, istakao je Djordjević, “izjava ministra finansija je neprikladna i neozbiljna”, takodje je “udar na novčanike velikom broju mladih gradjana koji na ovaj način izdržavaju sebe i svoje porodice”.
“Nacionalni pokret Oslobodjenje staje na stranu mladih ljudi koji pošteno rade i zaradjuju svoje ‘parče hleba’, dok ih vlast pljačka i krade i zaboravlja predizborni slogan na nelegitimnim parlamentarnim izborima, a koji je glasio: ‘Za našu decu'”, istakao je Djordjević.

Beta