Почетна Актуелно “Полиција мора да се обрачуна са криминалцима” – Милан Думановић, оснивач покрета “Ослобођење” о бруталном покушају убиства у Новом Београду

“Полиција мора да се обрачуна са криминалцима” – Милан Думановић, оснивач покрета “Ослобођење” о бруталном покушају убиства у Новом Београду

by Stefan Milanovic


Милан Думановић, оснивач Покрета „Ослобођење“ и бивши припадник Управе криминалитичке полиције огласио се поводом  бруталног покушаја убиства Александра Шарца (35) у сред бела дана у Београду и то на паркингу Тржног центра Ушће, месту где дневно циркулише и по неколико хиљада људи.
При том, покушај убиства се десило у суботу, у поподневним часовима, када је ТЦ „Ушће“ препуно људи, породица са децом, који су лако могли да буду колатерална штета у оваквој бруталној ситуацији.
Думановић је казао да се овим показује колика је криминализованост друштва и да су овакве ствари, нажалост, постале свакодневица.
„Позивамо полицију да ради свој посао. Пре свега, потребно је да се полиција енергично обрачуна са свим групама организованог криминала, без обзира да ли су блиски власти или не“, рекао је Милан Думановић, оснивач Покрета „Ослобођење“.
Он додаје да је рањени Александар Шарац већ био мета и да се знало да је лице из криминалних кругова, те поставља питање шта је са превенцијом.
„Питамо се, да ли се ико више бави превенцијом у Министарству унутрашњих послова или се читава полиција претворила у службу владајуће странке и борца против опозиције!“, изјавио је Думановић.

Политикон