Почетна Актуелно “Показао је да српски народ може да се пење у висине најбољих предака” – Млађан Ђорђевић поводом смрти митрополита Амфилохија

“Показао је да српски народ може да се пење у висине најбољих предака” – Млађан Ђорђевић поводом смрти митрополита Амфилохија

by Stefan Milanovic

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић са породицом и поштоваоцима покрета Ослобођење изражавају саучешће Митрополији црногорско – приморској, Синоду Српске православне цркве, свештенству, монаштву и свим верницима поводом смрти његовог високопреосвештенства митрополита црногорско – приморског господина Амфилохија.


“Благо оном ко довијека живи, имао се рашта и родити”, цитирао бих великог Његоша. Митрополит Амфилохије остаће упамћен у српском народу као неко ко је нештедимице трошећи своју огромну енергију много учинио за свој род. Обновио је Цркву тамо где је била десеткована и понижена.

“Обновио је старе и подигао нове прелепе храмове, обновио свештенство и монаштво. Показао је Црној Гори да може да се пење на висине њених најбољих предака. Упорно је радио на повратку свих Срба најдубљим коренима народног идентитета, давао је пример својом храброшћу и неустрашиво сведочио истину неодступањем пред властима и силама овог света. У најтежим тренуцима први се пробио на окупирано Косово и Метохију опојао и сахрањивао убијене Србе, да нико не би остао заборављен. Нећемо ни ми њега заборавити. Поготово нећемо заборавити како је речју и делом сведочио о нашој Светој земљи. Косово и Метохија који су за њега увек били и остали Србија”, рекао је председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић у саопштењу и додао:


“Довољно о томе колико га је српски народ волео говори и чињеница да је међу људима имао надимак “Ђед”. Сви ми се данас осећамо као да смо изгубили не само једну велику личност него и драгог члана породице. А, у ставри и нисмо га изгубили. Наш Ђед је само прешао на нови положај са кога ће моћи још више да уради за свој православни народ.”


Млађан Ђорђевић додаје и да је митрополит оставио недвосмислен завет народу у Црној Гори да врати на Ловћен капелу највећег српског песника, а свим Србима да наставимо да се с вером у Бога боримо да Косово и Метохија остану у саставу Србије.