Почетна Актуелно Холивудска глумица подржала српски народ у борби против компаније Рио Тинто!

Холивудска глумица подржала српски народ у борби против компаније Рио Тинто!

by Stefan Milanovic

Млађан Ђорђевић, председник покрета Ослобођење, заједно са неколико удружења, од којих су најгласнији удружење Заштитимо Јадар и Рађевину, Коалиција за одрживо рударство у Србији и српски покрет Двери већ неко време се боре против мултинационалне компаније Рио Тинто.

Компанија Рио Тинто жели да отвори рудник јадарита у лозничком крају, али народ се све више буни и негодује, јер су свесни последица које ће се десити. Напоменимо да је компанија Рио Тинто оставила пустош где год се појавила и да им у овој лошој замисли помаже Влада Републике Србије.

Млађан Ђорђевић се на свом Твитер налогу осврнуо на синоћње гостовање министарке Зоране Михајловић у једној емисији забавног и естрадног карактера. У тој емисији је Зорана Михајловић на популистички начин лобирала за интересе стране мултинационалне компаније Рио Тинто.

А онда је холивудска глумица српског порекла, која је живела и у Аустралији, Бојана Новаковић реаговала на овај Ђорђевићев твит.

Бојана је ретвитовала твит Млађана Ђорђевића и поручила Рио Тинту да нису добро дошли.

“Unfortunately – nece biti sve “kako treba” po vasem, posto Jadar nije za prodaju, litijum nije za kopanje, i nase reke nisu za zagadjenje. Hvala lepo. Prijatno. @riotinto stay out of Serbia”, написала је позната глумица.

Подсетимо, Бојана Новаковић је рођена у Београду 12. јула 1981. године. У Аустралију се преселила када јој је било седам година. Са дванаест година је добила прву улогу, а у петнаестој се први пут појавила на филму. Студирала је на колеџу у Сиднеју. Поред глуме, ради и као преводилац за српски језик. Добитница је награде Аустралијске академије филмске и телевизијске уметности за најбољу главну женску улогу у телевизијским серијама.