Почетна Актуелно МЛАЂАН ЂОРЂЕВИЋ ЗА РЕГНУМ: ВУЧИЋ ЋЕ ОДГОВАРАТИ ЗА ИЗДАЈУ КОСОВА

МЛАЂАН ЂОРЂЕВИЋ ЗА РЕГНУМ: ВУЧИЋ ЋЕ ОДГОВАРАТИ ЗА ИЗДАЈУ КОСОВА

by Stefan Milanovic

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић је у ауторском тексту за руску федералну агенцију Регнум анализирао актуелну ситуацију у вези са преносом енергетског система  на Косову и Метохији под окриље Приштине, те изнео низ оптужби на рачун председника Србије Александра Вучића.

У чланку под насловом „Вучић поново издао Србе на Косову“, Ђорђевић је објаснио да је од прошле недеље електроенергетски систем на северу Косова и Метохије предат приштинској фирми КОСТТ, те да струја до српских домаћинстава више не долази из централне Србије, већ далеководима из Албаније. 

„КОСТТ је део јединственог албанско-косовског енергетског блока. Другим речима, Вучић је предао читав енергетски систем на Косову и Метохији у руке Великој Албанији“ написао је он и додао:

„Не ради се овде само о предаји имовине вредне милијарде долара у коју је Србија деценијама улагала, већ о омогућавању да Албанци користе снабдевање електричном енергијом као средство притиска на локалне Србе, кроз наплату и искључења струје“.

Ђорђевић је подсетио да је након потписаног Бриселског споразума 2013. године, актуелни режим „успоставио царине између Србије и Косова, предао телекомуникациони систем, дао Косову позивни број, интегрисао српске судове и полицију у „косовски систем“ и последњим Вашингтонским споразумом дао Израелу експлицитну дозволу да призна независност Косова“.

Он је истакао да се многе европске земље, како каже „спонзори косовске независности“ радују оваквом чину јер у њему виде економску корист, док су политичари у Приштини и Тирани претходних дана отворено славили „стицање енергетске независности“.

Председник Ослобођења је, поводом ћутања Вучића, премијерке Ане Брнабић, министарке енергетике Зоране Михајловић и других одговорних функционера о овој теми, констатовао да се „од српске јавности крију информације о новој издаји“, као и да се „наставља срамна трговина Косовом и Метохијом и косовским Србима“.

„Вучић и његов режим су у овој трговини дали све, а нису добили ништа за Србију. Добили су једино повластице за себе – да краду и угњетавају политичке противнике“, рекао је Млађан Ђорђевић и закључио:

„Овај потез је још једна цигла у кули издаје коју Вучић зида још од 2012. године и за њу ће, оног тренутка када Србија поново буде слободна, морати да одговара“.