Почетна Колумна ИВАН ИВАНОВИЋ – Политичари на власти су марионете паралелне службе!

ИВАН ИВАНОВИЋ – Политичари на власти су марионете паралелне службе!

by pera

Паралелна служба безбедности, људи из сенке, сиве еминенције које владају Србијом деценијама у назад нису мит или имагинација теоретичара завере. Они су ту и они су прави владари Србије.Дан после сутра представља обрачун са људима из сенке.

Са правим владарима Србије којима су политичари марионете и који им служе као потрошна роба за спровођење њихових паклених планова.Ко ће наследити којег политичара који ће играти по њиховим правилима и који ће бити нови играч апсолутно је безначајно.

Истрошени политичари одлазе у пензију, а затим долазе њихови наследници који ће исто тако служити “невидљивим” газдама које се брину да све функционише у најбољем реду.Нема промена, нема искакања, нема револуције… Две зараћене политичке опције су заправо два лица једне медаље које једино служе обмани народа и стварању имагинаријума у којем наизглед постоји друштво избора и у којем се грађани сами питају и одлучују о својој судбини.Обећања политичара пре доласка на власт су дијаметрално другачија по њиховом доласку на власт.

Борба против издаје одмах постаје спровођење издаје, борба против сиромаштва је најава за неку нову пљачку и пут од обећања до гажења свега што је иречено је зачарани круг српске политике.Пут од највеће наде до највећег разочарења се завршава на истом месту, почетку круга који је и заправо његов крај.Контролори система и политичара су ту да угуше сваку помисао, а камоли дело да се нешто може урадити и да се може изаћи из тог зачараног круга.

Свако ко се усудио на тако нешто платио је велику цену, а казне се разнолике. У најбољем случају се све завршава медијским линчом, претњама отварањем досијеа, а за оне најгоре случајеве који се нису опаметили ни после затовра, претњи и покушаја поткупљивања, смрт је увек била одлично решење.

И управо они који су се највише радовали над нечијом смрћу, постају они који ће се посипати пепелом и који ће бити баштиници његове идеје.Суштина владара из сенке је да систем буде непроменљив, а учесници игрице којом они руководе су као шаховксе фигурице који за час могу бити поједене и замењене у некој другој партији.

Систем се мења тако што се мењају контролори система, а не марионете којима они руководе.

Иван Ивановић

Дан после сутра