Почетна Колумна КАЛАЈЖИЋ: Делегирање издаје

КАЛАЈЖИЋ: Делегирање издаје

by Stefan Milanovic

Своје недело превали на одговорност другима, а себе прогласи за визионара, државника који предузима храбре кораке на стабилизацији региона, гурајући све грађане у “златно доба”. Омасовљење издаје је преко потребан корак којим коловођа покушава да се опере од злочина на који подстиче. Логика је кристално јасна – делегирај издају на што више учесника, то ће ти одговорност бити мања, заправо се разводњава у маси. Зато Александар Вучић јавно позива косовске Србе да изађу на тзв. “косовске изборе” и гласају за тзв. “Српску листу”, која ће тобоже “помоћи нашем народу” да са “својим Београдом и Србијом држи чврсту везу”, а све у својству тзв. “институционалних представника у привременим властима” (прим. аутора – “Косова Репубљик”).

Увод у овај Вођин позив на колективно и масовно учествовање у издаји и заправо харикири, дала је тзв. “Владина канцеларија за КиМ”, још пре неких две недеље. Овог пута не спотом којим се црта мета на чело једном Србину, већ спотом којим се позива на масовну и организовану издају, а црта се мета на свим преосталим Србима са КиМ.

Позивом на број 0800201011 добићете замаскиране оператере те назови Владине канцеларије, који ће на све начине покушати да Вам објасне да се пријавите за масовни, организовани и колективни одлазак у Косовску Митровицу, где ће вам “наши људи” омогућити да гласате за “Српску листу”. Није проблем ако немате “Косовину личну карту”, “наши људи” ће вам и то средити на лицу места.

Наравно, бесплатан аутобуски превоз са све сендвичима и соковима се подразумева. Тамо и назад. Гласај на брзину, кај се натенане.

Да одмах расчистимо, јасно и гласно – на сепаратистичким изборима расписаним за 14. фебруар 2021, незаконитим по српском и међународном законодавству, не можете гласати са важећим личним идентификационим документима Републике Србије, већ само са документима издатим од стране сепаратиста.

Дакле, Александар Вучић, његова Влада и канцеларије те назови Владе, јавно позивају грађане Србије који су избегла и интерно расељена лица са КиМ, да се одрекну српског идентитета и важећих докумената и да аутобусима које сви ми плаћамо кроз порезе, крену пут КиМ, те да са искључиво косовским документима дају недостајући и преко потребни легитимитет и лажни легалитет “НДК – независној држави Косова”.

И то коме? Некаквој “Спрској листи”, Вучићевој творевини за делегирање и разводњавање издаје и испирање мозга излуђеним, протераним, расељеним, убијаним, силованим, сакаћеним и живо череченим Србима. Профитерима који сисају буџете Србије и “Репубљик Косова”, а тај новац улажу у куповање некретнина у Србији преко Мердара и Јариња.

Мало му је што се одрекао Газивода, мало му је што је терористима предао српски електро-енергетски систем на КиМ, мало му је што је дао Албанцима независни позивни број, мало му је што се противуставним Уредбама противзаконито расформирао српску полицију и правосуђе на КиМ и утерао их силом у “НДК”, мало му је што је укинуо цивилну заштиту, мало му је што не брани косовске Србе ухапшене од стране терориста, мало му је што се до пре неки дан грлио, љубио и талио са крвником Тачијем, мало му је што је принудио Израел да призна “НДК”, мало му је што је поставио граничне прелазе између “НДК” и остатка Србије, мало му је што крши Устав и законе Србије, мало му је што крши међународно право, мало му је што крши Резолуције УН?

И притом се у потаји спрема да ускоро и српске поште, болнице и домове здравља, као и свеукупно школство на КиМ преда Албанцима на изволте.

Све му је мало, па му је сад потребно да аутобусима довлачи гласаче Албанцима на ноге! Да испуни завет газдама, само да га оставе на миру да може још који дан да се избори са непокореним мафијашима из супротног табора, који му скидају део кајмака.

У Лондону, одакле је добијао десетке из права, у Уставу и законима Уједињеног Краљевства постоји најтеже кривично дело, издаја и велеиздаја. По британском праву, издаја је када непријатељу своје државе чиниш разне услуге, попут признавања његовог назови држављанства и идентитета, или давања непријатељу дела територије.

Тролични издајник који је од организатора ноћног пливања и разносача радикалских гајбица, успео да са Пала и Лондона добија десетке из права, слично као и десетке са колоквијума из баскета са Фабрицијем и Флесенкампером, све без дана радног стажа, а уз јавни позив на противзаконити рад недељом, сада се дрзнуо да јавно позове део становника Србије да га колективно подрже у чину издаје.

А тамо, у Уједињеном Краљевству, за један такав акт издаје добио би заслужену казну. До 1998. године конопац је чекао сваког ко непријатељу Краљевства призна самопроглашено држављанство и идентитет, да непријатељу део територије Краљевства, нпр. Фокландска острва, те му чини разне друге услуге и уступке. После наведене године, конопац је замењен казном доживотног затвора за наведена дела издаје, док и даље постоји категорија велеиздаје, а углавном се односи на акте усмерене против краљице и краљевске породице.

Слично је и у америчком, немачком, француском и осталим западним правосудним системима – доживотни затвор за чињење уступака непријатељу који је окупирао део територије матице.

Како сам већ у некој претходној анализи написао, у нашем казненом законодавству не постоји директно наведено кривично дело издаје, али постоји гомила чланова, од 305 до 319, у којима је сублимирано све што се тиче издаје, а то се код нас зове позивање на рушење Уставног поретка, са све удруживањем, намером, самовлашћем и осталим кривичним делима која спроводи Александар Вучић са својим сателитима из Владе и њених Канцеларија.

Пренемагање типа “никада нећемо признати независно Косово”, одавно не пије воду, још од времена “Бриселског споразума”. Од тада је наталожена велика количина почињених тешких кривичних дела усмерених на рушење територијалног интегритета и државног уређења Србије.

УНМИК-ова Уредба 2004/12 о изборима на Косову(*) је и даље на снази, а Уредба 2004/11 о цертификовању партија које ће учествовати на изборима је такође и даље на снази. Та такозвана “Српска листа”, није цертификована код јединог формално-правног привременог “владара” КиМ, УНМИК-а и УНМИК и ОЕБС не спроводе изборе на које Александар Вучић позива избегле, расељене, прогнане и живо черечене косовске Србе.

Те изборе не спроводе нуикакве “привремене институције самоуправе у Приштини”, већ те изборе организује и спроводи “НДК-независна држава Косова”, лажна терористичка творевина обливена српском крвљу.

Остаће забележено у историји Србије да је један њен председник стао на страну озакоњења незаконитих дела и недела непријатеља. Јер да буде јасно и без икакве лажне албанофобије, докле год косовски Албанци и даље свакодневно злостављају преостале Србе, пале, пљачкају, хапсе, протерују, нападају, упадају у школе, болнице, домове здравља, убијају и на све могуће начине злостављају Србе и спречавају њихов повратак, пишу УЧК графите, уводе санкције, руше гробља и манастире, скрнаве цркве, разбијају вакцине, поричу „Жуту кућу“ и док прете стварањем Велике Албаније са даљим територијалним аспирацијама на остатак Србије, јасно је да смо и даље у непријатељству и отвореном сукобу и да ће тако остати још много година, све док они који су генерисали сукобе и који се тале у заједничком криминалу, не оду на заслужене робије, а тињајући погром не прерасте у разуман дијалог.

Свако прикривање оваквог стања је чин сарадње са непријатељем, чин издаје, и не може се сакрити ни замаскирати неким назови преговорима, „нормализацијом односа“, „свеобухватним споразумом“, насилном интеграцијом, гашењем институција, економском сарадњом, „Шенгенима“ и сличним вербалним и техничким свињаријама које нам просипа њихов миљеник који им све предаде на тацни.

Албанци су до овог стадијума дошли тако што су бојкотовали апсолутно све што су бивше Југославије и Србија организовала на КиМ, а онда им се посрећио Александар Вучић да натера преостале Србе на признање терористичке творевине у срцу Србије. По опробаном рецепту, аутобусима и сендвичима, а може и за 100, 60, или 30 евра.

Председник Русије, Владимир Путин, недавно је прогласио кривичним делом издаје свако помињање Крима у другом контексту осим као неотуђивог дела руске територије. Очито је спречио да му никне неки Аца Србин.

У међувремену, ових дана, српске патриоте у посети Москви воде силну борбу да рестаурирају традиционално братске и савезничке односе са Русијом, која је остала последња брана Вучићевој издаји, односе које је многобројним лажним оптужбама и аферама Вођа покушао да сломи и да огади Русију Србима перфидном ревитализацијом нове Резолуције ИБ, не би ли односе са Москвом свео на ниво искључивог личног профитерства. Неће му успети, Москва је одавно прозрела троличност. Неће га опрати ни ад-хок телефонске представе. Брале је јачи.

И на крају, бојкот је Албанцима донео замало па све, бојкот може Албанцима срушити све. Клин се клином избија.

Давор Калајжић, пензионисани службеник политичке канцеларије специјалног представника УНМИК-а