Почетна Колумна Да ли је др Јована Стојковић ухапшена због антивакцинаштва или због Цвијана?

Да ли је др Јована Стојковић ухапшена због антивакцинаштва или због Цвијана?

by Stefan Milanovic

Недељу дана уочи привођења др Јоване Стојковић и њених сарадника из покрета “Живим за Србију”, на Фејсбук страници овог покрета је објављен видео клип разговора Јоване и Ђорђа Вишекруне, својеврсног дисидента Вучићевог режима на тему “утапања” Владимира Цвијана.

Тема којом се званична опозиција у Србији нерадо бави. Тек је након две недеље од покретања афере “Цвијан” Мариника Тепић на свом твитер профилу нешто стидљиво прокоментарисала, и то се вероватно не би догодило да твитераши упорно нису прозивали званичну опозицију зашто не реагује по овом питању.

Занимљиво је да је Тужилаштво за Високотехнолошки криминал управо ову страницу на Фејсбуку обрисало, заједно са садржајем који је био постављен на њој. Тако је сведочење Ђорђа Вишекруне нестало са Фејсбука, а компјутери породице Стојковић су заплењени и биће враћени као и свима којима је Тужилаштво запленило рачунаре – никад!

Изговор за привођење и саслушање др Јоване Стојковић наводно због ширења страха и панике антиваксерском причом, у држави Србији у којој тренутно нема довољно вакцина да би се вакцинација успешно спровела, је савршено покривало за уклањање садржаја на интернету о сведочењу Вишекруне о Владимиру Цвијану.

Др Јована Стојковић није подобна за режимске медије јер нема длаке на језику и не ради по унапред зацртаном плану и програму који одреди режим. Пример за то је њено гостовање на РТС, где је дословно сахранила своје саговорнике. Након чега је, према сазнањима наше редакције, “маркетиншки стручњак” Небојша Крстић тадашњи члан Управног Одбора РТС, негодовао, тврдећи како антиваксери немају право да се појављују на медијима. Уосталом он то и данас тврди на твитеру.

Стојковићи су, сасвим је то сигурно, свесни да нису приведени само због антиваксерских прича. Поготово што поједини антиваксери као што су др Несторовић и Саша Боројевић готово свакодневно гостују на режимским медијима. Узгред буди речено Несторовић и Боројевић имају дил са Шапићем око заједничког будућег наступа на изборима у Београду па се може рећи да је то легитимна, односно режимска антиваксерска прича.

Патриот