Почетна Некатегоризовано Млађа Ђорђевић оштро по договору опозиције

Млађа Ђорђевић оштро по договору опозиције

by Stefan Milanovic

Странке које предводе Драган Ђилас, Зоран Лутовац, Вук Јеремић и Павле Грбовић постигле су договор о заједничком изласку на изборе.

Те странке су се синоћ сагласиле да заједно са ПСГ и још неколико мањих партнера учествују на изборима на свим нивоима.

Лидер покрета Ослобођење млађан Ђорђевић реаговао је на ову вест објавивши низ на свом Твитер налогу који преносимо у целости.

“Ево, видим да су се коначно поделиле квоте, мандати и позиције на листи, што је очигледно био највећи проблем пред изборе у априлу, па је сад све изгледа у реду. Ипак, неколико ствари мени ту није јасно. Идемо нииииз!

Како ће се просечном бирачу објаснити да су сада услови за политички живот ишта бољи од оних пре само 17 месеци,па се сада може на изборе,а тада није? Нису ли сви преговори на које сте пуни наде похрлили – пропали? Мислите да се људи неће осећати преварено и издано?

Мислите да на предстојећим изборима неће бити притисака, уцена и претњи бирачима, медијске сатанизације, црних џипова са списковима, бугарских возова, функционерске кампање и свега што вам је раније сметало? Зашто онда учествујете у том игроказу, уместо да с народом рушите режим?

Због Београда? Шта је онда разлика између вас и Зеленовића и Пауновића од прошле године? Зашто сте ви онда бољи, лепши и паметнији од њих? Исти сте. Брига сваког ко воли Србију ко влада Београдом, Шапцем или Параћином. Земља и друштво нам се распадају, вас брине ваш Београд.

Због медијске видљивости и скупштинске говорнице? Нисмо ли то имали раније, па је напредњачка багра подносила хиљаде амандмана и ругала вам се у лице? Мислите да ће се то променити ако сада.. шта тачно? Узмете 15% и..? Паметнији сте ви од тога.

А да није можда, господо, због финансирања ваших странака? Због оних 3.100 евра по посланику које ћете добијати из буџета + њихове плате, имунитети и остале бенефиције? Кажете, не могу странке да преживе? Добро, и шта с тим? Зашто некога треба да буде брига за вас и ваше странке?

Зашто би неко гласао за вас јер ваше организације не могу да преживе? Јер да победите сигурно не можете. А,кад је већ тако, онда барем то реците народу, будите за толико искрени с њим: циљ је да уђемо у Скупштину и добијемо новац за рад,па можда тамо за 5-10 година и срушимо ово.

У супротном, ако кажете да ћете да победите (што вам од срца желим) и којим случајем то не урадите, обећајте да ћете бити за толико људи да се повучете из политике, кажете да нисте успели, да не умете боље, а не да нас све замајавате још 10 година као Вучићева подобна опозиција.

Да му дају легитимитет у издаји Косова и Метохије, пљачки Србије, отварању рудника отрова, кинеској окупацији, унитаризацији БиХ, чланству у нато... Не сумњам да ћете бити против тога када буде дође на гласање, али му треба. Док то не схватиш, ти и ја смо два различита света", објаснио је Ђорђевић на свом Твитер налогу.