Почетна КУЛТУРНА ПОЛИТИКА ”Не размишљај о сутрашњем дану док не сване”

”Не размишљај о сутрашњем дану док не сване”

by pera

Стрес, несаница, бриге, проблеми… Све ово су ствари које уништавају модерног човека, нарушавају колико његово физичко, толико и душевно здравље. Колико пута сте лежали у кревету у касне вечерње сате, бринувши о томе шта носи нови дан? Шта ће се десити на послу, хоћете ли платити рачуне, да ли ћете положити испит, зашто вам се девојка није јавила… Бриге ноћу навиру на човекову душу у тренуцима када остане сам и обузима га неспокој и немир.

Целог дана били смо заузети, растрзани између толико обавеза, телефонских позива и порука… Зашто је тако? Шта је то што нама доноси сталне бриге? Истина је да се данас живи брзо, да је већина људи окружена проблемима, да влада новчана криза… Ипак, да ли спољашње ствари морају да стварају унутрашњи немир? Потребно је само једно – поверење у Бога и Његов Промисао. Све што се дешава у нашем животу има свој смисао. Без поверења у Бога, проблеми ће нам стварати нервозу и стрес, болести и телесне немоћи прелазити у очајање и депресију. Само је потребно да исправно поступамо, и да се искрено молимо, и тада неће бити ничега што може да потресе нашу душу, колика год искушења и проблеми били око нас. Уколико заборавимо на Бога и молитву, и најмањи проблеми код нас ће створити највећи стрес и немир.

Запамтимо речи светог владике Николаја Велимировића и њима унесимо Мир у своје срце:
“О три ствари не жури да говориш: о Богу – док не утврдиш веру у Њега, о туђем греху – док се не сетиш свог и о сутрашњем дану – док не сване.”

Смрт свету