Почетна КУЛТУРНА ПОЛИТИКА Izgubljena epizoda Mućki biće prikazana posle 33 godine

Izgubljena epizoda Mućki biće prikazana posle 33 godine

by pera

Fanovi Mućki dobiće priliku da pogledaju nikada do sad objavljenu epizodu omiljenih trange-frange likova nazvanu “Dozvola za bušenje”. Ova epizoda snimljena je 1984.

Epizoda je posebno dirljiva, pišu britasnki mediji, jer je ujedno i poslednja epizoda u kojoj se pojavljuje Lenard Pirs u ulozi dede. Pirs je iznenada preminuo od posledica srčanog udara, a na njegovo mesto došao ujka Albert kojeg je glumio Baster Merifild.

U ulozi specijalnog producenta našao se konzorcijum “Maureen Oilfield”, a cilj je bio edukovati školarce o izdvajanju sirove nafte i masovnoj proizvodnji.

A ko će bolje da nauči decu o surovom svetu biznisa od Dereka Del Boja Trotera?

Zaplet, pišu mediji, je čista pekamška perfekcija, i nimalo začuđujuće prikazuje Troterove koji su se upetljali u sumnjivu “obogatićemo se na brzinu” šemu. Del Boj misli da je uboo pravi dogovor kada je kupio platformu za podmorsko bušenje za samo 400 funti, i planira da izvuče nešto nafte za sebe.

Sudeći po planu koji je izložio dedi i Rodniju sasvim je jasno da Del ne zna apsolutno ništa o bezbednosti kada je reč o ovoj vrsti posla:

“Pritajićemo se na našem brodu neko vreme i čekaćemo da se jedna od velikih naftnih kompanija pomeri i iskoristićemo njihovu rupu”

Nažalost Troterovi su veoma brzo uvideli da su prevareni i da neće postati multi-milijarderi.

Scene iz “Dozvole za bušenje” biće emitovane po prvi put tokom UKTV Gold Channel serije “Priča o Mućkama”, u kojoj će gledaoci moći da pogledaju i intervjue sa glumcima, zanimljive greške, scene nastale između snimanja…

Izvor: Nedeljnik