Почетна Некатегоризовано Čanak hoce rat u Srbiji – ZASTAVE KATALONIJE NA KANCELARIJAMA LSV U VOJVODINI

Čanak hoce rat u Srbiji – ZASTAVE KATALONIJE NA KANCELARIJAMA LSV U VOJVODINI

by pera

Zastave Katalonije okačene su danas i sinoć u desetak gradova u Vojvodini na zgradama u kojima se nalaze kancelarije opštinskih i gradskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Zastava Katalonije na tim objektima se nalazi pored stranačke, plavo-žuto-želene zastave LSV-a.

Zastave su okačene na sedištima LSV-a u Novom Sadu, Zrenjaninu, Novom Bečeju, Vršcu, Kovačici, Bečeju, Kikindi, Plandištu, Sremskoj Mitrovici, Baču i još nekoliko gradova u Vojvodini.

Čanak: Podrška građanima Katalonije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak saopštio je danas da ta stranka u potpunosti podržava nameru građana i građanki Katalonije da se na referendumu izjasne o svojoj budućnosti. “Osnovno demokratsko pravo je da Katalonci na biračkim mestima iskažu svoju volju. Poštovanje demokratskih principa je važno, ne samo za Španiju, već i čitavu Evropu”, poručio je Čanak u saopštenju za javnost. Izrazio je očekivanje da će referendumski proces proći u miru, uz poštovanje prava na slobodu opredeljenja i dodao da je to “u interesu kako građana Katalonije, tako i građana Španije”.

U Kataloniji se danas održava referendum o nezavisnosti te španske pokrajine, kojem se centralne vlasti u Madridu oštro protive i smatraju ga protivustavnim.

(Autonomija)