Почетна Политика Прешевска долина тражи уједињење са Косовом

Прешевска долина тражи уједињење са Косовом

by pera

Лидер Покрета за демократски прогрес Јонуз Муслију поздравио је референдум о независности који одржан у шпанској области Каталонији и позвао је међународну заједн„Референдум је израз воље и законско право аутохтоног народа, у овом случају Каталоније, загарантовано међународним правом. Референдум о етничким Албанцима у Прешевској долини исто тако је легитиман и њиме се гарантују мир и стабилност између Прешевске долине и Србије, али и поштује право Албанаца са југа који су се референдумом већински изјаснили за припајање Косову“, изјавио је Муслију за „Наше Прешево“.ицу да призна референдум који су Албанци на југу Србије одржали 1992. године.

Он је подсетио да у Прешевској долини има више од 100.000 становника, који живе у „три албанске општине, у Медвеђи, Бујановцу и Прешеву, који поседују правни акт о вољи већине Албанци у долини и Србија би то требало да узме у обзир“.

„Србија треба да прихвати референдум из марта 1992. године у складу са Повељом УН, која гарантује самоопредељење аутохтоних народа“, рекао је Муслију.

Извор: СПУТНИК