Почетна Политика Саши Мирковићу одређен кућни притвор

Саши Мирковићу одређен кућни притвор

by pera

У Управи за извршење кривичних санкција Танјугу је речено да је Мирковићу одређена мера забране напуштања стана без електронског надзора, пошто му је данас укинут притвор.

Мирковићев бранилац Милош Лекић прецизирао је за Танјуг да је Мирковићу притвор укинут по жалби на решење којим му је пре неколико дана притвор био продужен.

Мирковић је био ухапшен 11. септембра заједно са још једном сарадницом због сумње да су злоуптребили служберни положај и оштетили буџет града Зајечара за скоро 14 милиона динара.

У овом случају против певача Александра Вуксановића, познатијег као Аца Лукас и Д. П., као и Мирковића полиција је тужилаштву поднела кривичне пријаве због сумње да су ошетили Фудбалски клуб “Тимок” из Зајечара за 20.944.000 динара.

Вуксановић и Д. П. нису били ухапшени и против њих се води редован кривични поступак.

Зајечарска полиција је након хапшења саопштила да је Милена Трајковић ухапшена због сумње да је од септембра до децембра 2013. године, прекорачивши границе својих овлашћења, уговорила набавку робе у вредности од 13.960.799,90 динара, а без претходно спроведеног поступка јавне набавке.

Мирковић је осумњичен да јој је усмено наложио да изврши набавку робе, не придржавајући се Закона о јавним набавкама.

На терет му се ставља да је посредовао да Градска управа Зајечара од привредног друштва “OFY Company” ДОО Београд изврши набавку робе укупне вредности од 13.960.799,90 динара, чиме је причињена штета буџету Града Зајеčара у поменутом износу.

Против Мирковића, Вуксановића и Д. П. поднета је кривична пријава због сумње да су у саизвршилаштву извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица јер су од августа 2013. године до фебруара 2015. године у намери стицања противправне имовинске користи за “Тимочка ТВ и радио”, закључили штетан уговор о пословној сарадњи по клуб.

На основу тог уговора ФК “Тимок” је сукцесивно уплатио “Тимочкој ТВ и радио” 20.944.000 динара на име преноса утакмица и медијског промовисања.

Од ове суме део новца у износ од 1.872.000 динара са рачуна ове телевизијске куће одмах пребачен на рачун привредног друштва “Беотон Р” из Бора чији је фактички власник Мирковић, иако није уобичајена пракса да клуб плаћа телевизијској кући да врши ТВ преносе својих утакмица, већ напротив.

Осумњичени су на тај начин, за наведени износ оштетили ФК “Тимок”, а “Тимочкој ТВ и радио” и “Беотон Р” прибавили имовинску корист, пише у саопштењу МУП-а.

ИЗВОР:РТС