Почетна Политика ЗАШТО ВУЧИЋ ЋУТИ?

ЗАШТО ВУЧИЋ ЋУТИ?

by pera

Након изјаве америчког званичника Брајана Хојт Јиа, дате на Српском економском форуму, да Србија и њен председник треба да направе стратешки избор, попут Црне Горе на путу у НАТО и Хрватске у ЕУ, остале су недоумице на које су Председник и Влада Србије дужни да дају званичан одговор.
Ћутање Александра Вучића на више него отворен притисак америчког званичника нижег ранга, задуженог за Балкан, након састанка са њим, само су знак његове личне слабости и прикривеног одобравања ставова Хојта Јиа.
Најмање што може да очекује јавност Србије од свог председника, јесте да покаже чврстину пред претњама америчких званичника, бар у мери коју показује својим одговорима на ставове домаћих опозиционих неистомишљеника. Али, изостанак информисања јавности о реакцијама председника на отворене претње једног америчког званичника (ма колико ниског) изазива сумњу у очекивања да ће председник чврсто штитити државне интересе. Јер, колико видимо, у његовој политици већ годинама државни и његови политички интереси не иду истим путем.

Информативна служба
Државотворног покрета Србије