Почетна Политика Obradović Maji Gojković: “Dolazim ti kao fantom slobode”

Obradović Maji Gojković: “Dolazim ti kao fantom slobode”

by pera

Lider Dveri Boško Obradović udaljen je sa sednice Skupštine Srbije na 20 radnih dana, a predsednici parlamenta i vlasti je poručio da glas opozicije neće moći tako da ukinu, citirajući rokera Džonija Štulića: “Dolazim ti kao fantom slobode. Ko je hvalio carevo ruho? Patuljci sa naslovnih strana”.

Kako je Obradović ocenio, vlastima se žuri da završi sa konačnom predajom Kosova i Metohije, pa je čak trima poslanicima Dveri izrečena mera isključenja sa sednice “da se reči o veleizdaji Vučićevog režima ne bi čule u direktnom prenosu sednica Narodne skupštine”.

“Mogu samo da poručim Maji Gojković i vladajućem režimu da su od danas sve metode gerilske borbe i otpora protiv ove vlasti, dozvoljene. Ako oni misle da mogu sve da nas isključe sa sednica i time ukinu glas opozicije u Narodnoj skupštini, grdno su se prevarili. Za kraj mogu samo da kažem stihove Džonija Štulića – Dolazim ti kao fantom slobode. Ko je hvalio carevo ruho? Patuljci sa naslovnih strana”, zaključio je predsednik Dveri.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković saopštila je da su troje poslanika Dveri upali u njenu kancelariju i vređali je. Na pitanje N1 da li je bilo fizičkog obračuna, Maja Gojković je odgovorila da jeste jer, kako kaže, fizički ih je izbacila iz kancelarije nakon što joj nisu dozvoljavali da izađe.

Boško Obradović je izjavio da je laž da je fizički napao Maju Gojković. Obradović je rekao da je do kancelarije predsednice parlamenta došao, jer je hteo da je pita zašto je isključen sa sednice.

Izvor: N1